Nordmarksflickan besökte riksdagen

Nyligen träffade den moderate riksdagsmannen Jan Ericson Melinda Norberg, som Dispatch International skrivit om i flera artiklar. Ericson skriver på sin blogg att det han fick ta del av är en av de starkaste berättelser jag någonsin lyssnat till!

 

Journalisten Patrik Nyberg har under flera år följt Melinda Norbergs och hennes brors kamp för att få upprättelse mot myndigheterna som inte trodde att deras mamma utsatt dem för sexuella övergrepp. När barnen vägrade ta tillbaka anklagelserna togs de från sin pappa och spärrades under flera år in på behandlingshem.

Patrik Nyberg säger att det är otroligt att de båda syskonen och deras pappa orkat kämpa i alla år.

Jag är full av beundran för att de inte låtit sig knäckas av de fruktansvärda myndighetsövergrepp de varit utsatta för, säger Nyberg.

 

Riksdagsmannen Ericson skriver på bloggen att han är otroligt imponerad av Melindas styrka att kunna tala om allt hemskt hon varit med om.

Melinda Norberg berättade för riksdagsmannen hur hon blev omhändertagen av de sociala myndigheterna i Filipstad när hon bara var 11 år, efter en ogrundad anklagelse från modern om att hennes far hållit barnen isolerade. I verkligheten var det dock modern och hennes släkt som begått övergrepp mot Melinda och hennes bror under lång tid.
Näthatet som de så kallade Nordmarksbarnen utsatts för under flera år är av oerhört grov karaktär och många försök har gjorts för att tysta syskonen. Men de har inte gett upp kampen för upprättelse.

 

Jan Ericsons blogg kan man bland annat läsa:

Under nära två timmar berättade Melinda, som idag är 19 år, om sitt och sin brors tragiska uppväxt. En av de starkaste berättelser jag någonsin lyssnat till! Jag kan inte återberätta Melindas berättelse på bloggen av flera skäl. Dels handlar det om saker jag fick veta i förtroende och lovat att inte föra vidare, dels är det en så lång kedja av omfattande övergrepp från närstående, socialtjänst, polis och myndigheter att det skulle räcka till en hel bok. Jag är otroligt imponerad av Melindas styrka att kunna tala om allt hemskt hon varit med om.

Melinda Norbergs blogg

http://nyhetsverket.se/nyhet/19949/PAS-eller-inte-PAS

http://www.d-intl.com/2012/08/28/nar-sanningen-stor-journalistiken/

http://www.d-intl.com/2013/01/26/nathatet-som-journalisterna-struntar-i/

[divider]
Tyckte du om den här artikeln? God journalistik kostar pengar men på grund av ständiga attacker mot oss kan Dispatch International i nuläget inte ha prenumeranter. Vi hoppas därför att du vill stödja oss med ett ekonomiskt bidrag. Klicka här för att donera en slant!

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".