Vi invandrare känner igen den totalitära faran med islam

Peter Szajda, 34, är raka motsatsen till det Sverigedemokrater påstås vara arg, ung och lågutbildad. Han är invandrad från Polen, han har en examen i islamologi från Lunds universitet och det enda han är arg på är Sveriges invandringspolitik.

 Jag vet att många med min bakgrund är upprörda. Dels tycker de att det klemas alldeles för mycket med invandrarna nuförtiden och dels känner de igen den totalitära fara som islam utgör.

Peter Szajdas föräldrar flydde undan den kaotiska situationen i Polen 1981 och kom till Malmö när Peter var 3 år. De började omedelbart jobba, de lärde sig svenska på fritiden och fick inte en krona i bidrag och krävde heller inga. De fick låna pengar till möbler, men betalade tillbaka så fort som möjligt.

Nu är de förbannade. De kom till ett land med riktig demokrati, med hederliga människor för vilka ett handslag var lika giltigt som ett underskrivet kontrakt och så tryggt att man inte behövde låsa dörren, säger Peter Szajda.

 

Under sina 30 år i landet har Peters föräldrar sett bit efter bit av tryggheten försvinna. De är förtvivlade för att det välfärdsland de var med om att utveckla, nu tas ifrån dem. När föräldrarna nyligen skulle renovera sina tänder tvingades de ta stora lån räkningarna hamnade i 100 000 kronorsklassen.

Den nya lagen som ger illegala invandrare samma tandvård för 50 kronor blev droppen för mina föräldrar. De förstår inte varför de ska straffas, de som har jobbat och betalat skatt sedan den dagen de kom hit, medan folk som inte får vara i landet premieras.

Under skoltiden engagerade sig Peter Szajda i Moderaterna. Sin första kontakt med muslimer hade han på gymnasiet och förundrades då över hur många av dem valde och vrakade mellan sina regler. Om det serverades god svensk mat i skolbespisningen åt de av hjärtans lust, men om de inte gillade fiskgrytan klagade de genast och krävde muslimsk mat.

Jag är själv troende katolik och har förstås inget emot att folk är religiösa. Men tro ska vara en privatsak, inget man prackar på andra människor.

 

Dessa och andra observationer gjorde att Peter Szajda valde att läsa religionsvetenskap på Lunds universitet. Han tog en magisterexamen och fick följa med på forskningsresor till Mellanöstern där han träffade flera muslimska ledare.

Det de sa och gjorde förstärkte min bild av att något var helt galet med islam. Hela tiden dubbla budskap. Svenskar vet alldeles för lite om islam, de flesta förstår inte ens att det är ett allomfattande system där politik och religion egentligen är samma sak. Det är världens äldsta knep att använda religion för att styra människor.

2010 tog Peter Szajda steget över till Sverigedemokraterna. Där hoppas han att man ska dra nytta av hans kunskaper, framförallt när det gäller islam. Många i bekantskapskretsen reagerade med chock. Hur kunde han, hade han blivit rasist?

När jag berättar för folk om vad islam är och hur den påverkar sina följare, möts jag av tre sorters kommentarer: 1. Detta hade jag ingen aning om! 2. Jag tror dig inte! 3. Varför gör ingen någonting?

 

Men ser islamologen Szajda något verkligt hot för Sveriges framtid löper vi någon risk att en dag tvingas underkasta oss sharialagen?

Ingen omedelbar risk, men det är just därför vi måste agera nu innan det blir för sent. Problemen är två: att de liberala muslimer som inte vill ha sharia aldrig säger något och därmed ger sitt tysta samtycke till de högljudda islamisterna med sina ständigt nya krav på anpassning av det svenska samhället till islam.

Det andra problemet är pursvenskarna. De har inte upplevt krig på 200 år och verkar inte ha någon stridslystnad kvar. Det är en stor nackdel för Sverige.

 

Peter Szajda pekar på upploppen och kravallerna i Husby, Rosengård med flera muslimdominerade bostadsområden.

De beter sig på exakt samma sätt som vi ser i nyhetsinslagen från Mellanöstern och ändå gör folk inte den kopplingen. Och medierna belyser det över huvud taget inte.

Men vad ska vi svenskar göra då för att få behålla vår sekulära demokrati och slippa falla offer för mer islamisering?

Det första är att kraftigt begränsa invandringen. Det andra är att inte tillåta dem som kommer hit att bosätta sig i förorter med enbart invandrare. Det tredje är att ställa betydligt hårdare krav på invandrarna man ska inte bara få och få, man måste göra rätt för sig annars rasar hela vårt samhälle.

 
[divider]
Tyckte du om den här artikeln? God journalistik kostar pengar men på grund av ständiga attacker mot oss kan Dispatch International i nuläget inte ha prenumeranter. Vi hoppas därför att du vill stödja oss med ett ekonomiskt bidrag. Klicka här för att donera en slant!

Missa inte när vi uppdaterar, prenumerera på vårt nyhetsbrev. Efter att du tryckt på subscribe skickas ett mejl till dig för godkännande.