Obama underblåser rasismen

För att komprimera rättegången mot George Zimmerman, som nyligen frikändes för mord på den svarte tonåringen Trayvon Martin, vänder vi oss till Shelby Steele.

Steele, som själv beskriver sig som en svart konservativ och är en hyllad författare, reducerade den ändlösa debatten till en enda mening i en nyligen publicerad kolumn: De sex personerna i Florida-juryn tittade noggrant på bevisen och beslöt att Mr Zimmerman sköt i självförsvar och inte i glödande rashat.

Slutet på historien, kunde man tro. Men detta är inte alls slutet på historien vilket alla som på minsta sätt följer amerikanska rubriker vet. Med den friande domen började en våg av ilska att rulla bland allmänheten. Först ifrågasatte justitieminister Eric Holder juryns utslag. Sedan eldade president Obama på känslorna genom att deklarera: Trayvon Martin kunde ha varit jag för 35 år sedan.

Varför blev just skjutningen av denne svarte tonåring ett fall som förre åklagaren Andrew C. McCarthy och andra menar aldrig ens borde gått till rättegång fokus för debatten i 18 månader när till exempel de dagliga nedskjutningarna av svarta tonåringar i amerikanska stadskärnor på sin höjd leder till lite mumlande?

Svaret ligger i den spruckna rasprisman i Amerika. Zimmerman, 28, är en man med blandad ras- och etnisk bakgrund och växte upp som tvåspråkig (engelska och spanska), men har i medierna genomgående beskrivits som vit. Eller det ännu uppfinningsrikare vit hispanic en nyligen uppfunnen kategori bland mänskliga raser och etniciteter.

Detta basala bedrägeri tillät vänstern, medierna och det som i Amerika kallas medborgerliga rättighets-etablissemanget till exempel Jesse Jackson och Al Sharpton att hävda att rasism låg bakom Martins död. Med andra ord var det rasism som 26 februari 2012 fick Zimmerman att som ledare för grannsamverkan i sitt inhägnade men brottsplågade bostadsområde, bli misstänksam mot en främling och ringa polisen. Och det var rasism som fick Zimmerman att skjuta ihjäl Martin när denne, enligt bevisen som juryn bedömde, satte sig på Zimmerman, dunkade hans huvud mot asfaltstrottoaren och krossade hans näsa. När denna rasism till en början inte övertygade polisen om att åtala Zimmerman, uppstod rasprotester som pressade de lokala myndigheterna. Senare visade det sig att dessa protester stöddes och möjliggjordes av en avdelning inom Obamas justitiedepartement.

Det är aldrig rasism när unga svarta män dödas i innerstäderna av, nästan uteslutande, andra svarta män. Att antalet svarta barn som föds utanför äktenskapet nu närmar sig 75 procent är inget som vänstern, medierna eller medborgerliga rättighets-etablissemanget vill tala om. Mycket bättre att fokusera på rättvisa för Trayvon.

Men var det inte George Zimmerman som låg på marken och bankades ner i MMA-stil (mixed-martial-art-stil), som ett vittne beskrev det, av Trayvon Martin? Var det inte Zimmermans näsa som krossades när Martin med ett slag fällde Zimmerman till marken? De många bevis som presenterades på ett övertygande sätt för juryn, var alltså tvungna att vridas om för den amerikanska allmänheten.

Bland de mest ökända exemplen på mediernas lögner var när NBC News 27 mars 2012 sände ett redigerat ljudklipp av Zimmermans samtal till polisens larmcentral 911.

Oklippt löd konversationen såhär:

Zimmerman: Den här killen ser misstänkt ut. Eller så är han på droger eller något. Det regnar och han går bara omkring och tittar.

 

Polisen: Okej, och den här killen är han svart, vit eller hispanic?

 

Zimmerman: Han ser svart ut.

 

Men NBC sände en klippt version.

 

Zimmerman: Den här killen ser misstänkt ut. Han ser svart ut.

 

Redan nästa dag sände ABC News ett kornigt videoinslag som falskeligen hävdade att Zimmerman inte attackerades före skottlossningen. Men vid närmare granskning och förbättring av videon syns tydligt ett skärsår i Zimmermans bakhuvud.

Både NBC och ABC skulle senare ifrågasättas för dessa rapporter, men skadan var redan skedd. Än i dag är det Zimmermans ABC-klippta rasism och NBC:s icke-skador som gör det möjligt för vänstern, medierna och medborgerliga rättighets-etablissemanget att hamra hem sin politiska agenda. Vad är deras mål? Att ytterligare avlegalisera rasprofilering och upphäva de självförsvarslagar som kallas Stand Your Ground-lagar och liknande ting trots att de inte har med detta att göra.

Obama-administrationen överväger nu att åtala George Zimmerman för brott mot de medborgerliga rättigheterna, en legal möjlighet som dock blir problematisk med tanke på den uttömmande FBI-utredning som redan friat Zimmerman för rasistiska tendenser.

Obama-administrationens djupare avsikter har däremot redan lyckats: Att elda på de svartas rasmissnöje mot vita och på så sätt splittra amerikanerna i ras och klass.

Så var det med presidenten som påstod att han stod över alla samhällskonflikter, han ser nu ut att bli den mest splittrande presidenten av dem alla.