lever vidare

Kära läsare

De som prenumererar på Dispatch Internationals papperstidning har i dag fått ett brev från redaktionen med budskapet att vi har beslutat att tills vidare ställa in den trycka tidningen.

Vi gör det med tungt hjärta, men bakgrunden är att intäkterna från papperstidningen inte motsvarar utgifterna. Det visste vi förstås redan från början, för en tidning går aldrig runt i startfasen.

Vårt speciella problem är att vi har drabbats av så många sabotageförsök särskilt genom att vår webbsida har hackats ­­ att vi tvingats lägga ner stora summor på att över huvud taget överleva.

Det har heller inte varit gratis att tidningens chefredaktörer delvis måste leva under jorden efter attentatet mot Lars Hedegaard 5 februari 2013 och de uppenbara hoten mot Ingrid Carlqvist.

Vårt intryck är att den rädsla som har gripit tag i Sverige kan ha avskräckt folk från att prenumerera på vår papperstidning. Vi har visserligen skickat ut den så diskret som möjligt, men trots det kan många ha fruktat för personliga konsekvenser om brevbäraren eller grannen hade börjat prata.

Då är det mycket lättare att klicka in på vår online-utgåva.

Just nu handlar det om tidningens överlevnad, och den säkrar vi bäst genom att koncentrera oss på online-utgåvorna på svenska, danska och engelska.

Som vi skev i brevet till pappersprenumeranterna, betraktar vi stoppet av den tryckta tidningen som tillfälligt. Vi tänker återuppta utgivningen så fort det finns ekonomiska möjligheter för det. Det betyder att prenumeranterna abonnemang automatiskt förlängs med den tid de har betalat för när Dispatch åter finns att få som papperstidning.

Hur trist vårt beslut än är så innebär det ändå redaktionella fördelar och därmed fördelar för våra läsare.

För det första betyder det att Dispatch International från och med nu kommer ut dagligen fem dagar i veckan, nämligen söndag till torsdag, samtidigt som vi förbehåller oss rätten att komma ut även fredagar och lördagar om särskilt intressanta saker inträffar. Denna utgivningstakt betyder dessutom att vi i framtiden kan vara mer aktuella än vi hade möjlighet att vara med den trycka veckotidningen.

Som synes har vi använt sommarledigheten till att göra om vår webbsida, så att den nu är mer överskådlig och läsvänlig. Vi är säkra på att du kommer att gilla det.

Vi har ännu inte hunnit lägga in alla våra gamla artiklar, men det kommer vi att göra framöver. Som du märker är alla artiklar just nu gratis, men om några dagar sätter vi igång betalsystemet som innebär att bara prenumeranter kan läsa allt vårt innehåll. Det kommer dock att bli möjligt att i framtiden köpa enstaka artiklar och/eller veckopass till sajten. Du som redan nu vill teckna en online-prenumeration klicka här!

Sverige, Danmark och resten av världen befinner sig mitt uppe i den mest avgörande frihetskamp vi någonsin har upplevt. Nazismen och kommunismen klarade vi att besegra. Islam är mycket farligare. Hitler, Lenin, Trotskij, Stalin, Mao med flera var övergående historiska fenomen. Islams krig om världsherradömet har pågått i 1 400 år, och det pågår just nu där du bor.

För eller emot det islamiska mörkret har blivit vår tids mest avgörande politiska och kulturella skiljelinje.

Du vet var Dispatch International står i denna kamp, nämligen på din sida.

Vi är säkra på att du också kommer att stå på vår sida och vara med och se till att vår stämma fortfarande kommer att höras.

Engelska, Danska

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".