En bok om den rådande västerländska sjukdomen

Islamophilia. A very metropolitan malady av Douglas Murray (Kindle Ebok, 2013).

Vi har alla hört talas om islamofobi, en irrationell skräck för muslimer och islam. Men nu vill Douglas Murray, skribent i denna tidning och i engelska The Spectator, be oss att även lära lite om den andra sidan, den irrationella välviljan mot muslimer och islam, islamofilin. Personer som har denna onyanserat vänliga inställning, eller kanske vi ska säga skräck för vad ilskna muslimer kan ta sig till med dem om de yttrar något ofördelaktigt, finns i Nordamerikas och Västeuropas ledande skikt. I Hollywood skrivs bara manus om hemska kristna, i leksaksfabrikanten LEGO:s sortiment tas Star Wars byggnad bort på grund av att någon muslim ansett att den liknar Hagia Sofia-moskén i Istanbul, politiker och författare som Martin Amis och Sebastian Faulks, popidoler som Justin Bieber deras svassanden för islam och undanflykter om de råkat säga något nagelfars hejdlöst av Murray.

Islamofilin är tyvärr den rådande västerländska sjukdomen som fått vanligtvis vettiga välutbildade människor att begå de mest fatala misstag. En turnerande utställning 1001 Islamic Inventions åkte runt i Väst 2006 med budskapet att det mesta som var gott och tekniska framsteg härstammade från islam. Flyg var inte bröderna Wrights uppfinning utan någon Abbas Ibn Firnas på 800-talet. Han kastade sig ut från moskéer och, ehum, kraschlandade med brutna ben. Dock var islam så andlig att man kan säga att den höga luftiga idévärlden i islam inspirerades av hans tafatta försök. Rubikkuben, alla vetenskapliga ämnen, all medicin, dammbyggen, universitet, tandborstning, handel, textilier, papper, juveler, glas och mynt alla detta medan vi västerlänningar gick omkring i mörka hålor.

Detta är nonsens, som läsarna av denna tidning väl vet. Men många skolbarn som fick se denna idioti (och som hyllades av en EU-kommissionär, naturligtvis) vet inte vilka Galilei, Leonardo da Vinci, Kepler, Linné, Newton, Pasteur med flera var eller om de minns och opponerar sig, så kan de bli nedtystade av sina muslimska klasskamrater eller bli anklagade för islamofobi.

Förutom dumhet och missriktad välvilja kan västerländska islamofiler hylla islam av rädsla för att bli anklagade för kritik av islam, få utstå spott och spe eller bli utsatta för attentat. Oräkneliga personangrepp (Hedegaard nämns) och brandattentat har lett till en undfallenhet inför vad retade muslimer kan hitta på. Londonförläggaren av boken The Jewel of Medina om Aisha, Muhammeds 9-åriga hustru, fick sitt kontor antänt liksom Le Canard Enchainée i Paris fick under serieteckningskontroversen. Boken är dock en smetig hyllning till Muhammed, vilket Murray visar inte behöver betyda något eftersom de arga muslimerna inte läst boken utan litar på de lärde som inte heller läst den men blivit tipsade av en icke-muslimsk islamolog som ogillat den. Och så vidare med exempel från glasstrutar som liknar arabiskans tecken för Allah, Obamas och Clintons missar vid ambassadmordet i Benghazi, Libyen till den anglikanska kyrkans överhuvud, Prins Charles, som oavbrutet hyllar islam och kallar Koranen för den sista uppenbarelsen (vilket är exakt vad muslimer gör för att inkludera Bibeln).

Douglas Murray nämner i boken det blodiga mordet nyligen på soldaten Lee Rigby där de två mördarna öppet skriker Allah Akbhar och att de ska döda fler otrogna, vilket schabblades bort i nyhetsrapporteringen. Jag läste själv om händelsen på BBC online och långt ned i texten stod något om de hotfulla muslimska budskapen men inte i rubriken. Som när major Nidal Hasan skrek samma Allah Akbhar när han dödade 13 och skadade 29 vid Fort Hood i Texas 2009 men det hela rapporterades som en arbetsplatsolycka.

BBC, Times, engelska kyrkan och andras försök att blanda bort islams illvilliga sidor avslöjas rappt och roligt i Islamophilia. Murray vill naturligtvis inte att vi ska vara islamofober, men realister. Använda samma kritiska verktyg mot islam som mot andra religioner och kulturella traditioner. Först då blir islam respekterat. Annars blir denna världsreligion bara hotfull och ger upphov till en västerländsk underfallenhet och överdriven dyrkan islamofili.

Här kan du beställa boken
http://www.amazon.com/Islamophilia-ebook/dp/B00D454GV2

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".