Leder:Den rette galning

Valget hvis der da har været tale om et ærligt valg af mullah Hassan Rowhani til iransk præsident har affødt begejstrede kommentarer i Vesten. Rowhani fremstilles som moderat, samarbejdsvillig og kompromissøgende en mand Vesten kan gøre forretninger med.

Om Hassan Rowhanis blodbestænkte fortid beretter Andrew Bostom i dagens avis. Ville du ville købe en brugt bil af denne mand? Gennem årtier har det iranske mullokrati haft held til at overbevise vestlige ledere og den vestlige offentlighed om, at der var dybtgående ideologiske skel inden for regimet. Snart den ene snart den anden frontfigur er blevet trukket frem som moderat og som et håb om en civiliseret udvikling inden for det fundamentalt blodtørstige præstestyre.

Mens Vesten har diskuteret, om man skulle satse på den ene mullah eller Muhammed-tro civilist frem for den anden, er regimet i fred og ro fortsat med at udvikle kernevåben og fremføringsmidler, der om kort tid vil sætte Teheran i stand til at rette dødbringende slag mod deres sunni-islamske modstandere i regionen, mod jøderne i Israel og de vantro i Europa.

Gang på gang er det blevet forudsagt, at nu ville Israel med eller uden amerikansk støtte gribe ind med militær magt for at knuse Irans nukleare ambitioner. Intet er kommet ud af det. Så lad os tro det, når vi ser det. Det vi imidlertid kan være sikre på er, at når de iranske galninge først har atomvåben, vil de sidde inde med et afskrækkelsmiddel, der ligesom menneskeæderstatsen Nordkoreas raketter vil gøre dem usårlige, fordi ingen udefra kommende magt vil turde udfordre dem.

På intet tidspunkt siden ayatollah Khomeinis revolution i 1979 har det iranske præsteskab skjult, at endemålet er shia-islams verdensherredømme. Som ayatollah Ruhollah Khomeini proklamerede i 1979: Vi vil eksportere vores revolution til hele verden indtil råbet der er ingen gud uden Allah og Muhammed er Allahs budbringer lyder i hele verden. Sådan kan ingen tænke, siger vi i Vesten. Så gale er der ingen der er. Der må være fornuftige og pragmatiske skikkelser inden for regimet, som man kan komme til en forståelse med.

Præcis det samme sagde de vestlige ledere om Hitler op gennem 1930erne. Han havde ganske vist fortalt om sine planer i Mein Kampf, men han kunne han umuligt mene det alvorligt, når han proklamerede at ville skaffe sig Lebensraum mod øst, rense den ariske race for jødisk forurening og indføre et totalitært regime på basis af vanvittige raceteorier. Så sindssyg kunne ingen være.

Men det kunne han, og det samme kan det iranske mullokrati. For det iranske præstestyre drejer det sig om at finde en frontfigur, der tage Vesten ved næsen, så vi glemmer, hvad dets egentlige mål er. Mullah Hassan Rowhani med sin delvis vestlige uddannelse han har bl.a. en doktorgrad i jura fra Glasgow Caledonian University i Skotland synes perfekt til at holde Vesten hen med snak, indtil den dag Irans hellige mænd har anskaffet sig brugbare kernevåben og kan få det, som de vil.

Swedish, English

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".