Ledare:En lektion

Måndagen 13 maj klockan 18 svensk och dansk tid skulle Ingrid Carlqvist och jag intervjuas av en radiostation i Chicago vid namn Republic Network Corporation. Sändningen skulle vara i hela två timmar. Först en timmes intervju och därefter en timmes frågor från lyssnarna.

Det började helt okej med att programledaren, som heter Deanna, läste ett stycke ur ett uppseendeväckande tal som Ingrid höll förra sommaren i Bryssel. Det skulle dock inte gå många minuter förrän jag och Ingrid fick en deprimerande känsla av att något var allvarligt fel.

Plötsligt sa programledaren Deanna att det var CIA och den israeliska säkerhetstjänsten Mossad som låg bakom angreppet på World Trade Center i New York 11 september 2001. Till vår förvåning förklarade hon att muslimer inte hade kunnat styra de passagerarplan som fick byggnaderna att störta. Vi protesterade mot denna tolkning, men det rubbade inte programledaren.

Därefter växte absurditeterna till groteska dimensioner. Det visade sig nämligen att judarna står bakom allt ont i denna värld: Det är de som har uppfunnit den speciella saudiska tolkningen av islam den så kallade wahhabismen som är inspirationskälla för heliga krigare. Judarna stod också bakom bomberna under Boston Marathon. De styr hela pressen inklusive den svenska. De har sina fingrar i bankerna och regerar Hollywood. Båda de amerikanska partierna Demokraterna och Republikanerna är språkrör för judiska intressen.

Den muslimska invandringen till Västvärlden är en utspekulerad manöver som började med att judarna skulle ha fått amerikaner och andra att bomba muslimska länder för att driva muslimer i landsflykt till Väst. Syftet var att västerlänningarna skulle börja hata de oskyldiga muslimerna, så att de enfaldiga amerikanerna, svenskarna, danskarna och så vidare inte skulle lägga märke till judarnas lömska ränker.

Det blev inte bättre när mikrofonerna öppnades för lyssnarkommentarer, vilka också uteslutande handlade om judarnas ondska. Till sist fanns det inget annat för oss att göra än att skratta åt det hela till programledarens stigande irritation. Hon måste uppenbarligen ha trott att Ingrid och jag var lika stora idioter som hon själv.

De två timmarna var dock inte helt förspillda. Vi lärde oss nämligen något vi inte hade kunnat föreställa oss: Judehatet i sin mest primitiva form har uppenbarligen övervintrat i USA. Vi kan inte tänka oss att det har någon vidare utbredning bland vanliga amerikaner, men antisemiterna är uppenbarligen starka nog till att utgöra lyssnarskara för en nazistisk radiostation i Chicago.

Så vitt vi kunde förstå på lyssnarna som ringde in, hade flera av dem muslimsk bakgrund. Gud vet vilken glädje de har av den världsförklaring som stationen levererar? Världens 14 miljoner judar är så duktiga och utspekulerade att de kan köra med halvannan miljard muslimer, som uppenbart är så maktlösa att de inte kan sticka en pinne i en bajskorv utan att förstöra båda delar.

Om radiosändningen hade fortsatt utöver de två timmarna, hade det med säkerhet slutat med att det är judarna som har skrivit Koranen, och snackat omkull Muhammed för att få honom att ställa sig till förfogande för deras avskyvärda konspiration.

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".