Tobias Billströms Golgatavandring kan mycket väl bli det svenska folkets öde

Medan statsminister Fredrik Reinfeldt (M) använder regeringens hemsida till att hälsa gott Nouroz till alla exil-iranier som är bosatta i Sverige, får vi som är blonda och blåögda fira årets Långfredag i all ensamhet.

På Långfredagen är alla välkomna att träda in i Guds Hus, en helt vanlig kristen kyrka, någonstans i Sverige för att fira den kristna traditionen av Jesu korsfästelse och död på Golgata utanför Jerusalem för snart 2 000 år sedan.

På den här tiden var Palestina en del av Romarriket. Huvudstaden Rom var världens mittpunkt och Palestina betraktades som en bångstyrig provins i Romarrikets utkanter. Människorna i Palestina var splittrade mellan den rika överklassen och de fattiga och utstötta.

Prästerskapet styrde och den som hamnade i onåd riskerade bli utfrysta från gemenskapen eller i värsta fall tvingas gå Golgatavandringen till sin egen korsfästelse. Jesus blev älskad och omtyckt av vanligt folk i Palestina eftersom han sträckte ut sin hand till de fattiga och utstötta och förkunnade Guds kärleksbudskap.

Genom årens lopp har mycket berättats om frälsaren Jesus korta levnadshistoria på jorden och hur han först kom att höjas till skyarna av folket för att sedan förrådas av sina egna. Dåtidens Golgatavandring till korset på Golgata var en outhärdlig strapats där Jesus fick utstå spott och spe från dem som tidigare hyllat honom.

Än i dag tvingas folk löpa gatlopp och utstå offentlig förnedring. Nu senast är det migrationsminister Tobias Billström (M) som hamnat i onåd hos det självutnämnda prästerskapet i Sverige. På sistone har vanligt folk kunnat beskåda migrationsminister Tobias Billströms Golgatavandring i offentlighetens strålkastarljus. Om människor som gömmer illegala invandrare som vägrar lämna Sverige, sa ministern:

Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50-60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda.

Strax utbröt en tsunami av fördömanden och krav på tillrättalägganden på twitter och i medier där det självutnämnda prästerskapet krävde Billströms avgång och huvud serverat på en silverbricka.  Det tog inte många dagars mediedrev förrän Fredrik Reinfeldt gav vika och svek sin egen minister.

Han har på sistone brustit några gånger och det är försvårande att det har skett vid flera tillfällen, sa Fredrik Reinfeldt till en samling journalister och tillade att Tobias Billström måste arbeta hårt för att återvinna sitt förtroende.

Stärkt av statsministern beger sig ordföranden för den somaliska socialdemokratiska föreningen ut i mediestormen och kräver att Tobias Billströms beskrivning av verkligheten blir allra sista gången han och andra invandrare ska känna sig kränkta av svenska ministrar.

I samma ögonblick tvingas Tobias Billström stå i riksdagens talarstol och förtvivlat upprepa förlåt in absurdum, för att slippa den sista strapatsen på sin egen Golgatavandring, själva korsfästelsen.

På regeringens hemsida kan vi läsa statsminister Fredrik Reinfeldt önska exil-iranier gott Nouroz, men på sina snart sju år i statsministerstolen har Reinfeldt aldrig någonsin använt denna sida för att sprida lyckönskningar kring våra egna kristna traditionella högtider såsom påsk och jul. Vi är det bortglömda folket.

Blonda och blåögda knyter vi våra nävar i fickorna och på årets Långfredag kan vi gemensamt mötas i Guds Hus och minnas Jesus korsfästelse för snart 2000 år sedan i Palestina, och samtidigt begrunda hur vi själva som folk och nation ska undgå ett liknande öde.

Någon utsträckt hand från statsminister Fredrik Reinfeldt och det självutnämnda prästerskapet i Sverige kan vi inte räkna med. Vårt öde och framtida generationer av svenskars ligger i vår egen hand. Ingen annans.

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".