KRÖNIKA: Lucia symboliserar ljuset

 

Svenska folkets val står mellan demokrati och diktatur, ljus eller mörker. Lucia symboliserar ljuset.

I skrivande stund läggs sista handen inför Nobelfestligheterna i Stockholms stadshus. Samtidigt förbereder en del av Sveriges poliser sin manifestation som ska hållas utanför festligheterna, de vill ha ordning på sin många gånger livsfarliga arbetsvardag.

Det är inte lika festligt att vara underbetald polis och vakta Nobelfestare som att vara Nobelfestare som vaktas av underbetald polis.

Om jag hade fått en inbjudan till Nobelfesten hade jag bojkottat den eftersom Nobelstiftelsen bjuder in företrädare för diktaturer som:

inte följer FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna,

inte anser att principen om allas lika värdighet (jo, det ska vara VÄRDIGHET, inte värde som stollarna i Sverige felaktigt tror) råder och

avrättar folk för att de inte följer den diktatoriska ideologin.

Men vad är väl en bal på slottet mot demokrati, allas lika värdighet och frihet?

 

En del av deltagarna på balen företräder den diktatoriska ideologin islam, en ideologi vars rättssystem och lag sharia vår utrikesminister Margot Wallström fördömde i början av detta år. Arabförbundet var inte glada alls, de fördömde Wallströms fördömande.

Wallström ägnade en hel del tid åt att bortförklara sin internationella fadäs och statsminister Löfven skrev ett hemligt brev till Saudiarabien, sedan lugnade det ner sig.

Undrar om Löfven lovade bort biljetter till Nobelfesten och Wallström till en saudisk prins? De kan ju använda henne som hemligt vapen mot de mänskliga rättigheter de inte erkänner.

 

Nu har Wallström än en gång trampat i det gigantiska klaver alla regeringens företrädare verkar så förtjusta att trampa runt i, denna gång har hon sagt att den palestinska terrormordvågen på israeliska medborgare inte är terrorismen.

Vi vet ju redan att då terror begås i islams namn handlar det inte om islam, det är Breiviks, korsriddarnas eller trettiotalets fel enligt stollar som Henrik Arnstad och Mona Sahlin (som liksom Wallström är en av de så kallade Palmes flickor).

Undrar om Sahlin har tid att mingla på Nobelfester, hon har väl jouren på terroristernas egen helpdesklinje. Kanske har Mona spelat in en glad Luciatrudelutt som möter terroristerna i stället.

 

Wallström har på grund av sina uttalanden än en gång fått lägga tid på att förklara vad hon nyligen sa, fast hon enligt vad hon sagt inte menade det hon sa när hon sa det hon sa (Romsonsjukan måste ha drabbat henne). I en artikel beskrivs Wallströms och regeringens ageranden väl:

Nog är dagens regering häpnadsväckande amatörmässig och klumpig i sin hantering av diplomatin. De framstår som diplomatiskt dysfunktionella.

Wallström är expert på ett göra så kallade pudlar (en bortförklaring på dumheter de sagt eller gjort, ungefär som när Romson försökte bortförklara att hon sa att Medelhavet är det nya Auschwitz).

Wallström måste ha en hel pudelkennel vid det här laget. Undrar om hon tar med sig en gammal pudel på Nobelfester eller om hon ska ordna till en ny pudel under festligheterna.

 

De enorma motsättningar våra rödgröna politiker bygger upp i Sverige visar sig även i operans värd, två mezzosopraner behandlas olika beroende på en enda sak: Vad de kritiserar.

160px-Malena_Ernman På ena sidan:


Malena Ernman, som ivrigt hejar på en politik som river ned Sveriges trygghet och välfärd och som inhöstar ryggdunkningar för sitt hat mot Sverigedemokrater. För det har Ernman fått Martin Luther King-priset (som för övrigt instiftats och delas ut av svenska kyrkliga organisationer).

 

Susanne_Resmark På andra sidan:

Susanne Resmark som öppet kritiserar islam (vars representanter finns med på Nobelfesten). Därför vill Svenska kyrkan inte längre samarbeta med henne.

Svenska kyrkan borde naturligtvis stå för den värdegrund med tillhörande traditioner vårt land är byggt på. I stället ser det allt oftare ut som om de medverkar till motsatsen, en av djävulens män i kyrkan som tagit beslut att stigmatisera Resmark uttrycker i en artikel:

De åsikter hon framför är helt förkastliga och står så långt från våra kristna värderingar som man kan komma.

Vi har alltså en utrikesminister som inte vet vad islam står för, och en svensk kristen kyrka som inte vet vad kristendomen står för. Motsättningen i Sverige står allt tydligare mellan demokrati och islam, mellan ljus och mörker.

 

En ljusets tradition är Lucia, en tradition med förkristen grund som av någon orsak förminskats och till och med tagits bort i delar av Sverige. Bland annat har Liseberg i Göteborg beslutat att lägga ner Lucia från och med i år.

Kanske har de ett annat jippo på gång till nästa år? Ramadan-tunneln eller halal-hjulet ska kanske lysas upp? Eller är det ett vintertåg med fladdrande röda socialistiska fanor barnen ska få åka?

Naturligtvis ska det bortförklaras att Lucia tas bort, en etnolog har grävts fram som förklarar saken:

Det är följdriktigt. Jag tycker inte man ska hålla kvar vid traditioner om de inte känns bra. Det är nya saker om gäller nu, mer vegmat till exempel.

Det är verkligen nya saker som gäller nu, bland annat oskuldskontroller på våra skattebekostade vårdcentraler och kyrkor som tar bort sina egna symboler för att inte förnärma islams anhängare.

Och vi ska alltså ersätta Lucia med vegetarisk mat? Inte bara de rödgröna politikerna är vilsna i pannkakan.

 

 

I Sverige hade hela 30% (TRETTIO PROCENT) av de svenska kommunerna lagt ner Luciatraditionen enligt en artikel som publicerades förra året.

I Staffanstorp finns en flicka som såg hur illa man upprätthåller svenska traditioner. 15-åriga Nellie Hyme Brelin i Staffanstorp uppmärksammade att ortens äldre höll på att bli utan Luciatåg, i Expressen stod om henne:

Lions i Staffanstorp har arrangerat Luciatåg sedan 1982, men i år höll det på att inte bli något. Vi hade inte tillräckligt med kandidater, helt enkelt. Flera hade hoppat av. Nellie Hyme Brelin, som var Lions Lucia förra året, valdes till ljusdrottning även i år. Nu handlade det om Lucia i skolans Luciatåg på Hagalidskolan. Ett hedersuppdrag, tycker hon själv: Jag tycker det är jättekul. Det tycker nog alla tjejer. Men det är lika roligt att vara tärna, för det viktiga är att sprida julens budskap och föra traditionen vidare. Det kändes självklart att vi skulle göra det.

 

På ena sidan: En flicka som utan att framhäva sig själv ställer upp och ordnar så att de gamla får en stunds glädje.

På andra sidan: en egotrippande Zara Larsson som i medierna utropat att vi ska låta bli att köpa en trött jävla tröja i julklapp.

Polariseringen i Sverige står allt tydligare mellan att:

respektera andra, våra traditioner och ge varandra glädje, och

att ge fattiga människor som knappt har råd att fira jul dåligt samvete för att de ger en trött jävla tröja i julklapp till sina barn.

Polariseringen i Sverige står mellan ljuset och mörkret.

 

Vad svenska folket har att välja mellan är den tid som gav oss kunskap, arbete, trygghet och välfärd (ljuset) eller den tid vi nu lever i och som givit oss kunskapsbrist, arbetslöshet, otrygghet och som raserar vår välfärd (mörkret).

Den danske författaren Leif Panduro skrev 1958 boken Skit i traditionerna. Nu är det dags att göra tvärtom, vi måste värna om de svenska traditionerna, den svenska värdegrunden och den svenska demokratin.

Om vi inte gör det går vi in i ett långvarigt mörker. Därför ska vi fira Lucia på söndag!

 

Micke Carlsson