Förlåt för rasismen som tog ditt liv, Carola Herlin

Carola, att tacka dig känns för futtigt.

Det jag skulle vilja säga är förlåt.

En 55-årig kvinnlig läkare är död. Carola Herlin älskade sin familj och hade många intressen. Den här krönikan är tillägnad henne.

Carola, du var svensk och trodde säkert att du var trygg i ditt land. Som läkare botade du och tröstade människor. Som mor ägnade du dig åt din familj.

Förlåt för att du att du 10 augusti 2015 vaknade upp i ett Sverige där hat och fördomar frodas. Ett Sverige där årligen tusentals svenska kvinnor blir våldtagna av män, som utifrån sin religiösa övertygelse islam tycker att svenska kvinnor är horor som man kan skända. Ett Sverige där ljushåriga ungdomar rånas och förnedras just för att de är av svenskt ursprung.

 

Ett Sverige där romer lurar och bestjäl svenska åldringar utan att de får den minsta upprättelse.

Förlåt för att du levde i ett Sverige där samhället släpphänt lät tiotusentals oidentifierade män illegalt uppehålla sig i vårt land, varav en skulle bli din och din sons baneman.

Förlåt för att Sverige inte kunde skydda dig och din son när ni en vanlig dag på IKEA blir slaktade som djur bara för att ni var ljusa och svenskar.

Förlåt för att vår statsminister, vår regering och samtliga makthavare fullständigt ignorerade er familj och inte med en min lät avslöja att någon brydde sig om ditt och din sons tragiska öde.

 

Förlåt för att medierna inte lät publicera namn och bild på den rasistiske mördare som så meningslöst ändade ditt och ditt barns liv, utan som mest bekymrade sig om huruvida någon skulle dra negativa slutsatser av det inträffade.

Förlåt för att alla proffstyckare teg (Greider, Pascalido, Özz Nujen, Malena Ernman med flera), för att de inte brydde sig ett dyft och för att ditt liv betraktades som värdelöst.

Förlåt för decennier av totalt misslyckade projekt med att importera den tredje världens alla bekymmer till vårt fosterland.

 

Förlåt för att du inte fick vara svensk i ditt eget land.

Förlåt för rasismen som tog ditt liv.

Förlåt för att de likt Judas Iskariot förnekade dig.

Förlåt för att den här förlåtelsen skulle dröja.

Förlåt för att du,enligt Rapport, hade maximal otur.

Hade vi haft mod hade det här inte inträffat.

Förlåt!

Arvid Klegg

 

Fotnot. En sådan här krönika skulle förstås aldrig publiceras i Aftonbladet men den är inspirerad av krönikören Carina Bergfeldts förlåt till Lavin Eskandar för att han levde i ett så rasistiskt land.

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".