Dan Park saboterar AFA Malmös tävling skickar in egna bilder |

 

AFA Malmö har utlyst en Dan Park-tävling. Deltagarna uppmanas till att avbilda den kände gatukonstnären i kränkande situationer. Nu krånglar Dan Park till det för AFA Malmö.

Jag tänker skicka in några bilder på mig själv till tävlingen. Det borde fler göra, säger Dan Park.

Vi i Antifascistisk Aktion Malmö (red. AFA Malmö) känner att det är på tiden att Dan (red. Dan Park) får skörda vad han sår. Vi utmanar Dig på tävlingen Att kränka en konstnär! Målet med tävlingen är att förvandla Dans liv till en enda lång kränkning .

I de hårda ordalagen utlyser det vänsterextrema autonoma nätverket AFA Malmö en tävling på gruppens hemsida. Den riktar sig mot den världsberömde svenske gatukonstnären Dan Park, som rör sig hemvant i hela Malmö. Han menar att hela upplägget för aktionen andas desperation.

De hittar inga andra fiender i Malmö. Då måste de ge sig på mig, säger Dan Park, gatukonstnär, till Dispatch International.

Nu går AFA Malmö ut officiellt i en kampanj och uppmanar sina anhängare till att förfölja konstnären och fotografera honom i kränkande situationer. Bilderna ska därefter skickas elektroniskt till gruppens email. Slutligen kårar en anonym jury tävlingens vinnare. Frågan alla ställer sig är varför.

De kanske känner sig kränkta av min konst? föreslår Dan Park.

 

Det är inte första gången som AFA Malmö manar till våld mot Dan Park. Om det vill sig illa så kan hans hälsa och liv äventyras. I många år har det varit känt att Säkerhetspolisen, Säpo, haft ett vakande öga på vänsterextremisterna inom Antifascistisk Aktion, AFA, samt islamister inom den muslimska miljön. Den gemensamma nämnaren för dessa grupperingar är att de utgör de allra farligaste hoten mot svensk demokrati. Trots detta vill den kände gatukonstnären inte störa Malmöpolisen i onödan.

Det skulle vara dubbelmoral från min sida att göra en polisanmälan mot AFA Malmö, när så många väljer att anmäla min konst, konstaterar Dan Park.

danpark

Möllevångstorget är känt i hela landet för att samla allt från anarkoliberaler och illegala invandrare till våldsbejakande vänsterextremister ,i en salig röra. Här gror hatet mot Dan Park som allra mest trots detta ser den kände gatukonstnären faktiskt fram emot tävlingen som har utlysts till hans ära. Med sedvanlig ironi säger Park:

Jag tänker faktiskt skicka in några bilder på mig själv till tävlingen, som den här där jag försöker slita av mig själv glasögonen och stampa på den. Det borde fler göra!

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".