KRÖNIKA: Pyrrhusseger fakta ändras inte av illusioner

Den samlade PK-eliten har nu satsat allt på ett kort. Likt Hitler som mobiliserade Nazitysklands sista militära krafter i Ardenneroffensiven för att stoppa de Allierades förväntade seger, så vräker nu de patologiskt goda känslomässig propaganda över det svenska folket. Allt vad de förmår.

Varenda skrivkunnig journalist med en egen liten spalt, varje kändis som vill pinka in sig i de godas gäng, var politiker som känner att allt sakta men obevekligt går emot dem har nu intensivbombat oss med sitt hysteriska budskap: Massinvandringen får inte hejdas. Halleluja!

Men när Ulf Lundells tavla har fått ny ägare, när Malena Ernman nästan storknar av sin egen godhet och inte orkar köra sina hatiska tweets i repris, när Aftonbladets provisoriska redaktion i Tyskland inte har något nytt dramatiskt att förmedla utan diskret får ta nattåget hem, när den obevekliga hösten är i antågande så kommer luften att gå ur dem.

För vad ska de göra härnäst? Höja nivån ytterligare ett snäpp till ett formidabelt crescendo av känslor som fyller hela universum?

Den krassa vardagen med bilbränder, hedersmord, flyktingförläggningar i varenda buske, ungdomsarbetslöshet, flockar med sysslolösa afrikanska ungdomar med iPhones i varenda byhåla, bostadsbrist, gängvåldtäkter, dödsskjutningar, brandmän och poliser som utsätts för stenkastning försvann faktiskt inte av att de goda mobiliserar sina sista krafter.

 

Drunknade Alyans pappa åkte tillbaka hem till Syrien och begravde sin son som han förgäves offrat för en biljett till ett liv i Väst. Tiotusentals av hans gelikar lämnar i dag sina hem i Tredje världen för att göra samma resa, och det liknar alltmer vad det egentligen är en folkvandring.

Höstens väljarundersökningar kommer så klart att fortsätta i samma kurs som de gjort de senaste åren. Till stor besvikelse för dem som stod i regnet på Medborgarplatsen och hörde Löfven säga att nu vänder det. Deras dröm om ett avskaffat Sverige skulle gå i uppfyllelse nu när landet dränks i godhet.

Så de goda kommer att få en påtaglig lektion om vad en pyrrhusseger är, för som bekant så förändras inte fakta av illusioner.

Arvid Klegg

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".