Kommer Almedalsveckan att gå upp i rök?

En hög Nato-officer har uttalat att vi förmodligen har kriget över oss redan i sommar. Det är Ryssland/Ukraina-affären som ligger till grund för det, risken finns att Ryssland tar ett steg till och går in i ett av baltländerna (Nato-medlemmar). I Natos artikel 5, den så kallade musketörsparagrafen (en för alla, alla för en), står att om ett Nato-land attackeras är det att räkna som ett angrepp på hela alliansen.

Med tanke på hur mycket Ryssland har rustat upp och övat sin krigsmakt, de ständiga provokativa anflygningarna mot annan makts flygplan, Gotland och Öland, kan man befara att ryssarna testar sina muskler innan de kör igång på riktigt.

Nato testar också sina muskler, för bara en dryg månad sedan genomfördes till exempel en stor flygövning i Baltikum (Sveriges flygvapen deltog) och en del av dess medlemsstater deltar i en av världens största stridsflygövningar som startar i dag. Cirka 115 flygplan från nio olika länder deltar i övningen som Norge, Finland och Sverige arrangerat, och där man bland annat använder F21 i Luleå som bas.

Det svenska försvaret har ingen förmåga att lösa sin uppgift (vilken självklart är att försvara Sverige) på grund av de inkompetenta regeringar vi haft de senaste 40 åren. Försvaret behöver pengar men får alltför lite, den årliga försvarsbudgeten är 42 miljarder kronor. Som en jämförelse kan nämnas att Migrationsverket ska få 50 miljarder kronor/år.

I praktiken används mer av våra mer skattepengar för att få hit människor från ett område vars ideologi och lag vill att vi underkastar oss än till vårt försvar, som ju är till för att vi inte ska behöva underkasta oss en annan ideologi och lag.

 

En hypotetisk fråga är vilken skillnad det blir mot vår nuvarande situation om Ryssland invaderar Sverige.

En invaderande makt har sin ideologi och lag med sig.

En invasion innebär att det finns mängder med människor på våra gator som till vardags och inbördes talar ett annat språk.

Dess soldater är sällan vänliga mot civilbefolkningen

De kräver vår anpassning och lydnad.

Hur ser det ut i Sverige 2015?

En annan ideologi och lag växer.

Vi har mängder med människor som till vardags och inbördes talar annat språk i vårt land.

Grupp- och överfallsvåldtäkter är vardagsmat.

Bil- och skolbränder är vardagsmat.

Upplopp i vissa bostadsområden är ofta förekommande.

Folkdemokrati existerar knappt längre.

Rent konkret förefaller inte skillnaden bli så stor, förutom det (sannolikt korta men otäcka) krig som skulle vara en tid.

 

Om jag hade varit statsminister skulle jag vara orolig för situationen, och fokuserat på lösningar i stället för att käbbla.

Vårt riksdagshus är en papegojbur, och de flesta av våra riksdagsledamöter är floskelpapegojor, de upprepar samma meningslösa ord varje dag. En del av våra ministrar är riktiga virrhönor, vår statsminister är högsta hönset (eller the commander hen) i denna hönsgård att de rödgrönas opinionssiffror sjunker dramatiskt är inte konstigt.

Stefan Löfven har gjort en bra sak som statsminister: han gratulerade Måns Zelmerlöv i lördags då Sverige tog hem Eurovision Song Contest.

Löfven råkade dock kläcka ur sig att vi bjuder in hela Europa nästa år. Kära nån, vi har ju redan hela världen på gång hit, men det finns plats, och vi öppnar våra hjärtan.

Kanske är det det ryska bidraget som kommer att smälla högst. Ryska smällare, blixtar och dunder eller extraval och magiska under?

 

 

 

 

Den som lever får se.