Löfven vill att fler drunknar i Medelhavet

Statsminister Löfven var på EU-toppmöte torsdagen 23 april. Mötet handlade om hur EU-länderna gemensamt ska bekämpa och stoppa den illegala invandringen från Mellanöstern och Afrika via Libyen, över Medelhavet, till Italien. Varje år den illegala trafiken får fortgå, kommer ett antal människor omkomma eftersom människosmugglare packar alltför många människor på båtarna. I allt väsentligt vill samtliga EU-länder stoppa människosmugglarnas verksamhet i Libyen.

Enligt en artikel sa toppmötets värd (Europeiska rådets ordförande) Donald Tusk:

Det bästa sättet att hindra människor från att drunkna är att se till att de inte sätter sig i båtarna.

Ett förslag som lagts är att EU med militärinsats ska förstöra människosmugglarnas båtar. Löfven hade ett annat förslag, nämligen att utreda lagliga vägar för människor att söka asyl i EU. Inga andra EU-länder ställde sig bakom Löfvens förslag.

Löfven sa efter mötet: Jag tog upp frågan, men kom inte längre än så.

Mötet handlade alltså om hur EU-länderna gemensamt ska bekämpa och stoppa den illegala invandringen, och Löfven tog upp frågan om hur vi ska öka den! Ingen lyssnade på Löfven.

 

I gårdagens Metro kunde vi läsa att Johan Norberg, en annan representant för populistiska och ologiskt tänkande floskelsvenskar, skrev: Mer än tio människor drunknar varje dag för att EU inte erbjuder lagliga asylvägar för flyktingar. Det är naturligtvis inte sant, rent sakligt drunknar de för att de frivilligt satt sig i en skraltig, överlastad båt som de betalat hutlösa belopp för att få gå ombord på.

Norberg använde det gamla vanliga vi-ska-ha-dåligt-samvete-pratet, men vad är egentligen Norbergs och Löfvens lagliga asylväg? Är det en direktlinje med gratisflyg från Libyen/Tripoli till Stockholm/Arlanda, endast för människor som inte har id-handlingar?

 

Det har gått troll och inflation i ordet asyl, att söka asyl har alla rätt att göra, men att asyl är ingen rättighet. Asyl, eller fristad, söker en människa som förföljs. De syrier som sitter i Libyen är sannolikt inte förföljda där, de borde alltså söka asyl i Libyen. Om EU öppnar asylkontor i Libyen innebär det i praktiken att till exempel en miljon syrier (som tros finnas i Libyen i väntan på färd till Europa) kan söka asyl i EU, men att tjänstemännen måste sålla ut dem som ska beviljas asyl. Hur många ska EU bevilja asyl om EU erbjuder dessa lagliga asylvägar? Siffran 5000 har nämnts. Och vilka länder ska ta emot asylanterna? Vi måste i sådana fall tala volymer och fördelning, något ytterst få politiker vill göra.

 

Efter en tid skulle ändå frågan om vad vi gör med dem som inte får resa den lagliga vägen komma att diskuteras. Ett hypotetiskt exempel:

 

En miljon syrier sägs finnas i Libyen.

De vill till Europa/Sverige (vi ger dem ju PUT).

5 000 av dem får asyl.

995 000 är kvar i Libyen.

 

Vad kommer de 995 000 återstående att göra? De kommer naturligtvis att använda de dyra och osäkra vägar som redan nu erbjuds av människosmugglarna, vilket innebär att Norbergs/Löfvens lösning inte är en lösning det är bara att skjuta problemet framför sig. Det lilla men högljudda godhetskollektivet gör som mörkrädda barn; de kryper under täcket för att slippa se mörkret.

Norberg, Löfven & Co är kanske beredda att på egen bekostnad åka till Libyen och hämta hit illegala invandrare som sedan ska bo hos och försörjas av dem? EU vill det inte.

Stefan Löfven pläderade också för en mer solidarisk och gemensam flyktingmottagning i EU, men i denna fråga fick Sveriges statsminister inget gehör. Flertalet EU-länder vill inte ta emot fler flyktingar.

 

 

Att det som sker på Medelhavet är tragiskt håller nog alla med om, men vi måste se sakligt på situationen och orsakerna till det som sker. I går skrev jag om vilka som egentligen är skyldiga till människors död, det kan läsas här.

 

En av de stora orsakerna till att människor vill komma hit, är våra bidrags/ersättningssystem. Jag är övertygad om att en majoritet i Sverige både insett det och vill minska den formen av kravlösa utbetalningar. I Danmark har de kommit längre i den processen, danska Venstre vill minska bidragen ytterligare.

 

 

Om vi ska vara krasst sakliga är vår politik inte en bra politik för Sverige, och vår statsminister är inte en bra statsminister. Vilka beslut har han fattat som är bra för svenska folket? Inga. Vilka av hans förslag i EU-mötet togs väl emot av de andra statscheferna? Inga.

Det blir alltmer uppenbart att medan illegala invandrare drunknar i sina försök att nå Europa och Sverige, drunknar Sverige av det lilla men högljudda godhetskollektivets inkompetens och brist på logiskt tänkande. Vårt medlemskap i EU är en av orsakerna till den katastrofala situation vårt land befinner sig i, kanske är det paradoxalt nog vårt medlemskap i EU som kan minska den våg av asylanter vi drunknar under.

När vägen till Sverige går genom Italien, måste Italien stänga sin del av EU-gränsen. Det är bara Löfven som inte inser det.

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".