Svensk panik över dansk rasism

Statsminister Thorning-Schmidt vill ställa krav på invandrare, säger hon. Men om hon blir omvald kommer hon att glömma hela saken precis som förra gången.

Det har väckt viss uppståndelse i den svenska vänsterflygeln att Danmarks socialdemokratiska statsminister Helle Thorning-Schmidt nu vill börja ställa krav på invandrare. Kommer du till Danmark, ska du arbeta, meddelar hon i stora annonser. Hon vill också ha tuffare asylregler och större krav på invandrare. På sin Facebook meddelar statsministern att detta är en ny kampanj vars syfte bland annat är att strama upp reglerna för anhöriginvandring. Dessutom menar hon att allt för många invandrare lever på offentliga bidrag i stället för att tjäna sina egna pengar.

Kaj Raving, som sitter i Vänsterpartiets styrelse och är aktiv för partiet i Kalmar län, beskyller nu de danska socialdemokraterna för att ha anpassat sig till rasisternas dagordning, och har blivit så rasande att han lagt ner sina planer på att semestra i Danmark. Till webbtidningen Fria Tider säger han att kampanjen är dålig eftersom den utpekar invandrare som ett problem. Enligt Raving finns det inga problem med invandrare eller invandring. Problemen beror i stället på högerpolitik, som han uppenbarligen menar att den sittande center-vänster-regeringen har fört.

Andra svenskar kallar Helle Thorning brun och ett rasistsvin.

 

Raving har emellertid ingen anledning att bli så raving mad. Man ska nämligen hålla i minnet att det snart är dags för folketingsval i Danmark. Det ska hållas senast i september och den nuvarande regeringskonstellationen med socialdemokrater och Det Radikale Venstre, stöttade av Socialistisk Folkeparti och Enhetslistan på yttersta vänsterkanten, står inför ett hejdundrande nederlag enligt opinionsmätningarna.

Den massiva inströmningen av asylansökare och anhöriga från den muslimska världen, och de offentliga utgifter det innebär, är inte populära bland de danska väljarna. Dessa har i stor omfattning strömmat till det blå blocket, vars ledande partier Venstre (som lustigt nog inte är något vänsterparti utan ett borgerligt mittenparti) och Dansk Folkeparti som har lovat åtstramningar i invandringspolitiken. Något måste göras om Socialdemokraterna och deras stödpartier ska kunna hålla sig kvar vid makten.

Men man ska inte ta Thornings nya kampanj på allvar. Om hon hade menat något med de aviserade åstramningarna har hon haft flera år på sig att realisera dem. Hennes regering har tvärtom gjort det motsatta och genomfört lättnader i invandringspolitiken hela 31 stycken, har den borgerliga oppositionen räknat ut.
Man ska också komma ihåg att Socialdemokraterna, som enligt de senaste opinionsmätningarna ser ut att få cirka 22 procent av rösterna, under inga omständigheter kan bilda regering utan stöd från SF, Enhetslistan och Det Radikale Venstre. De två sistnämnda har hittills motsatt sig varje åtstramning och kommer utan tvekan att inta samma position efter valet.

 

Socialdemokraterna lovade åtstramningar i invandringspolitiken även inför förra valet 15 september 2011, men efter valet gjorde de det motsatta. Antingen för att de inte ville strama åt eller för att de inte kunde, utan att fälla regeringen. Inströmningen från tredje världen har aldrig varit större än under den socialdemokratiskt ledda regering som suttit vid makten sedan 2011. Svenska kritiker behöver alltså inte vara så bekymrade: Danmarks islamisering går stadigt framåt, oavsett vilken regering vi har. Inte så fort som i Sverige, men vi ska nog lyckas förstöra välfärdsstaten vi också inom några decennier.

Fyra beräkningar av antalet muslimer i Danmark, som jag gjort för åren 1998, 2004, 2008 och 2012, visar att det inte spelar någon större roll vem som har regeringsmakten eller vad partierna påstår att de vill göra efter ett val.

Mellan 1998 och 2004 växte den muslimska befolkningen i Danmark med i genomsnitt 4,26 procent per år. I perioden 2004-2008, medan vi hade en borgerlig regering med stöd av Dansk Folkeparti, minskade ökningen en smula till 3,52 procent per år. Från 2008 och fram till den senaste räkningen var vi tillbaka vid den tidigare ökningstakten, nämligen 4,29 procent per år. Jag har inte gjort någon räkning sedan dess, men en sådan skulle tveklöst visa att den årliga ökningstakten är större än någonsin.

 

Om man vill minska den muslimska inströmningen vilket det kan finnas goda skäl till eftersom all erfarenhet visar att det framför allt är de muslimska invandrarna och deras efterkommande som belastar de offentliga budgetarna och skapar parallellsamhällen räcker det inte med avsiktsförklaringar och mer eller mindre kosmetiska ändringar.

Om de politiska partierna ville göra något effektivt, kunde de till exempel införa ett femårigt moratorium för all invandring från länder och områden vars invånare vi erfarenhetsmässigt inte har kunnat integrera, och som utgör en ökande belastning för det danska samhället. Om det efter fem år visar sig att det faktiskt har lyckats oss att integrera dem som redan befinner sig i landet, kan man överväga att lätta på invandringsstoppet. En sådan politik skulle utan tvekan kräva en uppgörelse med ett antal internationella konventioner, som just nu binder Danmark till händer och fötter. Och inte minst kommer det att kräva ett radikalt uppror med EU. Regeringen och folketinget måste helt enkelt förklara att Danmark är danskarnas land och att vi själva vill bestämma vilka som ska ha rätt att bosätta sig här.
 

Danmarks svenska kritiker kan dock ta det lugnt. Inte ett enda parti som har chans att bli representerat i det kommande folketinget har någon sådan politik i sitt program. Inte ens Dansk Folkeparti.

Den danska valrörelsen är redan i gång och allt eftersom valdagen närmar sig kommer de stora partierna Socialdemokraterna, Venstre och Dansk Folkeparti försöka övertrumfa varandra med löften om vilken hård invandringspolitik de vill föra, om man röstar på dem.

Efter valet kommer allt att vara som vanligt och innan utgången av detta århundrade kommer Danmark att ha en muslimsk majoritet.

Men det bekymrar inte partierna, för vilken betydelse skulle det ha? Se bara hur bra det går i områden som har haft muslimsk majoritet i flera århundranden: Libyen, Egypten, Sudan, norra Nigeria, Syrien, Jemen, Irak, Iran, Saudiarabien, Pakistan, Afghanistan och så vidare.

Så kan vi också få det i Danmark, så vad finns det att vara rädd för?

 

 

 

Danska

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".