När går godisbutiken Sverige i konkurs? |

Sverige är som en godisbutik vars dörr lämnas vidöppen varje natt. Varje morgon är butiken länsad, och nytt godis måste köpas in. Det är dags att låsa dörren, skriver Micke Carlsson.

När pengarna tryter i kassalådan får vi börja ta av tillgångarna för att kunna köpa in mer godis. Vi säljer av lagerhyllor, omklädningsskåpen i personalens omklädningsrum, soffa och stolar i personalrummet och lite annat smått och gott. När inte fler dolda tillgångar kan säljas är det butikens inredning som ryker, kvar blir gamla kassadiskar och butikshyllor som hämtas fram från lagret (ingen ville köpa dem).

När vi inte kan sälja fler tillgångar (för skams skull måste ju ett rangligt bord med en kaffebryggare och några pinnstolar stå kvar i personalrummet) är det kostnaderna som sänks, julfesterna och julklapparna dras in, personalvården blir sämre, lönehöjningar uteblir och en och annan avskedas.

 

En självklar åtgärd vore att låsa dörren på nätterna. Men varje natt töms butiken på godis eftersom dörren lämnats öppen, och butiksledningen förstår inte sambandet olåst dörr-svinn i butiken. De som drabbas är personalen som blir färre (och som därmed får arbeta ensamma under fler och längre arbetspass) samt kunderna, för nu börjar priset på godis gå upp. Det gör inte saken bättre att ryktet om den illa skötta godisbutiken spridit sig så långt att rånare börjar hälsa på och tar de slantar som finns kvar i kassalådan, och eftersom bevakningskameran är såld är risken att åka fast minimal. Personalen ger upp allt mer, och de trevliga betalande kunderna lyser numera med sin frånvaro.

Snart kommer en ny skylt upp på butikens dörr, på den står det: Stängt på grund av konkurs.

En självklar åtgärd hade varit att i tid ha låst dörren på nätterna.

 

 

Alla med sunt förnuft och logiskt tänkande förstår att en godisbutik vars dörr inte är stängd och låst under nätterna kommer att gå i konkurs inom kort, och likadant är det med Sverige. Den dagen alltför få arbetar för att försörja alltför många, som kräver alltför mycket, är det helkört för vårt land och vi är mycket nära det läget nu.

På FNs hemsida kan vi läsa om HDI (Human Development Index), en prognos som säger att vi i det närmaste är ett u-land om 15 år. Den prognosen gjordes innan vårt förfall accelererade, jag är övertygad om att vi når dit före 2030.

Märkligt nog uppmärksammas HDI inte i Sverige, men utomlands har de förstått att det gått på tok i Sverige. I bland andra Jewsnews har man uppmärksammat vår situation, men vi själva har inte en aning verkar det som.

 

 

De som kommer hit utnyttjar självklart våra skattefinansierade trygghetssystem som hanteras av outsägligt naiva tjänstemän. Vi ser allt oftare att så kallade flyktingar kommer hit och klagar på den ort de förts till, det boende de får gratis, den mat de får gratis och den personal de inte betalar för. De verkar befinna sig på en charterresa med all inclusive, och det är du, skattebetalare, som betalar kalaset!

Och hur ska allt detta finansieras? Genom att ta våra inbetalda skattepengar, de skattepengar som skulle ha gått till vår gemensamma offentliga sektor. Det är faktiskt så att du betalar för förfallet av Sverige, ingen annan.

 

 

Du betalar genom att det du faktiskt betalade för skärs ned. Men du vet inte om det innan du behöver de tjänster du trott att du betalat för. Fiffigt, va? Några exempel:

 

Våra inbetalda skattepengar rullar alltså iväg mot fel mål, och ytterligare en effekt av att vi blivit världens största all inclusive-pensionat för ickebetalande gäster, är att det sprätts iväg miljarder på rena fuskprojekt.

Våra gamla trygghetssystem och myndigheter utnyttjas hänsynslöst, när man försöker bromsa rovdriften hotas dess personal till livet.

Nu, när vårt militära försvar måste ha mer pengar på grund av den ryska björnens mullrande, börjar det talas om ytterligare skattehöjningar. När Migrationsverket begär många gånger högre extra anslag är det knäpptyst, sannolikt för att riksdagen vet att vi inte vill ha skattehöjningar för att försörja invandrare från islamistiska MENA-länder [Mellanöstern/Norra Afrika]. Statsskulden ökar rejält för varje sekund, vi har förmodligen inte råd att höja skatten i den omfattning som behövs för att öka vårt försvars förmåga. Ingen nämner med ett ord att vi måste minska kostnaden, att vi måste stänga dörren till godisbutiken.

 

 

De som inte ser (butiksledningen) hur illa skött godisbutiken Sverige är är extremt okunniga eller naiva, och de finns i riksdagen och inom medierna. De tror på något märkligt sätt att allt löser sig i framtiden. Som Gudrun Schyman sa: Det är väl ointressant om det kostar pengar. Hon menar alltså dina pengar.

Det är dags att byta ut vår butiksledning innan konkursen är ett faktum.

Det är bråttom, godiset är snart slut.

Visst vore det smartare för godisbutiken Sverige att låsa dörren på nätterna?

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".