Margot Wallström har öppnat Pandoras ask

Aldrig trodde jag att jag skulle hylla Margot Wallström, men sanningen är att ingen har gjort så mycket för den livsnödvändiga islamkritiken som hon. Inte för att utrikesministern begrep vad hon gjorde när hon kallade Saudiarabiens lagar medeltida, men nu när Pandoras ask är öppnad går den inte att stänga. Så tack, Margot, för att islam och sharialagarna äntligen står i fokus!

I årtionden har Västvärldens politiker gått som katten runt het gröt. Mot bättre vetande (eller kanske just för att de är helt ovetande om islam) har de tutat i sina befolkningar att islam är fredens och toleransens religion, och att de våldsamma muslimer som i själva verket utför Allahs order har missförstått eller till och med våldtagit islam.

Det har fungerat häpnadsväckande bra. De flesta västerlänningar har gått på snacket om att muslimer som begår terror i islams namn, är helt ute och cyklar trots att de i själva verket följer Koranen, sharia och övriga heliga skrifter i islam. Anledningen till att de flesta låtit sig luras är sannolikt att vi västerlänningar är så impregnerade med mänskliga rättigheter och respekt för andras liv, att vi helt enkelt inte kan föreställa oss att det finns människor som ger fullständigt fan i sådant människor som på fullt allvar tror att alla som inte följer deras egen ideologi är undermänniskor som ska utrotas eller tvingas till underkastelse.

 

Saudiarabien är islams allra heligaste land. Här ligger Mecka med världens största moské, Al-Masjid al-arm, som omsluter den heliga stenen Kaba. Området är svindlande stort, hela 356 800 kvadratmeter och rymmer mer än fyra miljoner tillbedjare under hajj (vallfärden). Hit får icke-muslimer inte komma Mecka är rena apartheid-staden och religionsfrihet är ett okänt begrepp.

Det var detta land Margot Wallström kallade en diktatur med medeltida straff (exempelvis piskning av uppstudsiga bloggare) och kvinnoförtryckande (exempelvis att kvinnor inte får köra bil). Bra där, Margot!

Hennes uttalanden har nu satt hela den arabiska världen i brand. Nu är det inte bara Arabförbundet som fördömt hennes uttalanden, utan alla de 57 länderna i OIC (Organization of Islamic Cooperation). Saudiarabien och Förenade Arabemiraten har tagit hem sina ambassadörer från Stockholm, och Saudiarabien har meddelat att inga nya svenska affärsmän kommer att få visum till deras land.

 

Nu vrider sig utrikesministern som en mask i sina försök att påstå att hon inte kritiserade islam med sina uttalanden. Hennes pressekreterare Erik Boman säger i dag till Dagens Nyheter:

Vi har den största respekt för islam. Sverige värdesätter goda relationer med den muslimska världen.

Men kritiserade islam var just vad Wallström gjorde, i och för sig utan att begripa det. Sharialagarna är en del av islam, och det var Allah själv som meddelade Muhammed hur han skulle straffa sina undersåtar. Att påstå att sharia är medeltida och att Saudiarabien med dessa lagar förtrycker sin befolkning är en total sågning av islam.

 

Det Margot Wallström uppenbarligen inte heller kände till är att Saudiarabien aldrig har skrivit under FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna. Saudi har däremot skrivit under Kairodeklarationen (liksom de övriga 56 länderna i OIC), som är själva motsatsen till det vi kallar mänskliga rättigheter. Kairodeklarationen slår nämligen fast att sharia övertrumfar de mänskliga rättigheter som FN listar, vilket är liktydigt med alla.

Att Sverige har en utrikesminister som inte vet detta är naturligtvis pinsamt. Men låt oss skänka en tacksamhetens tanke till Margot Wallström och hennes medarbetare. Genom sina uttalanden har Wallström satt fingret på just det budskap som vi islamkritiker länge försökt tränga igenom med: Islam är en totalitär ideologi som förvägrar människor mänskliga rättigheter och håller sina undersåtar fast i ett barbariskt system utan hopp.

 

När nu Pandoras ask är öppnad blir det spännande att se hur Wallström ska agera i fortsättningen. Antingen får hon stå fast vid sina uttalanden och därmed erkänna att islam är barbariskt och kvinnoförtryckande. Eller så får hon göra en hel pudel och säga att hon inte visste att sharialagarna är Allahs lagar, och att hon givetvis inte har rätt att kritisera islams gud.

Om hon väljer det sistnämnda lär hon få det hett om öronen framöver. För varför skulle då inte muslimer som bor i Sverige ha rätt att leva under sharialagarna? Med vilken rätt ska Margot Wallström hindra svenska muslimer att stena otrogna kvinnor, piska islamkritiker eller ta fyra fruar och så många sexslavinnor (våldtäktsoffer) de orkar med? De uppfyller ju bara Allahs vilja

 

Det skulle inte förvåna mig om Margot Wallström till sist inser att hon sitter i en rävsax och faktiskt måste avgå. Hur hon än vänder sig har hon ändan där bak, och gissningsvis kan bara en ny utrikesminister skyla över detta debacle utan att ta en öppen strid med islam.

Men vi kan ju alltid hoppas att Wallström tar konsekvenserna av sina egna instinkter och faktiskt fördömer islam och sharialagarna. Då är hon banne mig den modigaste utrikesminister Sverige någonsin haft.

 

 

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".