Den svenska strutsen och den muslimska bomben

Demokrati eller islam. Det är alternativen.
Bomben tickar. Välj fort, skriver Micke Carlsson.
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt fick nyligen dela flygplansrad med sin talman Björn Söder, när de flög norrut till den årliga försvars- och säkerhetskonferensen Folk och försvar. Sjöstedt fick passande nog vänstersätet.
Folk och försvar bildades 1939, då världskriget stod för dörren, med första konferensen förlagd till Stockholm. Under årens lopp har konferensen ändrat såväl namn som platser till nutidens årliga möten på Högfjällshotellet i Sälen.
Teman för konferensen har varit olika och präglats av tidsandan: Totalförsvaret under 1960-talet, värnpliktsvägrarnas propaganda 1969 och hot om kärnvapenkrig under 1980-talet för att nämna några.
Numera handlar det mest om genusfrågor, miljötänkande och internationella insatser. Någon militär personal eller vapen att försvara Sverige med har vi ju inte i någon nämnvärd omfattning längre.
För ett år sedan skrev jag en krönika om Sveriges försvar och konferensen, i första stycket skrev jag: Det kallar jag den mest onödiga konferensen i Sverige. Vi har ju inget försvar längre. De som läser krönikan förstår varför jag skrev det, och hur illa det faktiskt är med vårt lands förvar. Första delen av krönikan innehåller fakta, andra delen ett fiktivt scenario som visar vad som kan utlösa en konflikt och hur den eskalerar till krig. I scenariot är Ryssland och islamistiska extremister inblandade.

Vad har hänt sedan jag skrev min krönika?
1. En inbördeskonflikt seglade upp i Ukraina och president Janukovytj flydde.
I mars 2014 sa Putin att ryska trupper inte finns i Ukraina, trots att sådana setts.
I slutet av augusti invaderade Ryssland Ukraina.

2. Vi har nyligen haft främmande makts (sannolikt Rysslands) ubåtar i våra farvatten.

3. Islamister under namnet ISIS utropade ett kalifat (ett muslimskt rike styrt av en khalif) i Syrien/Irak, och gör det Koranen påbjuder: tvingar otrogna att betala en sorts skatt (utpressning, betala eller dö), slaktar ickemuslimer och våldtar ickemuslimska flickor och kvinnor.

4. Unga muslimska män färdas från Sverige till Syrien och Irak för att ansluta sig till ISIS och delta i våldsamheterna. En del har dött, andra är tillbaka i Sverige.

5. Uttalade hot från islamistiska organisationer mot Sverige och Norge.

6. Islamister mördade nyligen 17 människor i Frankrike.


Vilka är hoten mot Sverige
just nu, vad borde konferensdeltagarna tala om i Sälen? Ryssland och islam, naturligtvis.
Som det ser ut är de troliga hoten mot Sverige ett ryskt militärt anfall eller ett islamistisk propaganda och terroranfall. Vilket är mest troligt? Det islamistiska anfallet. Faktum är att det redan pågår, vi vet bara inte om det.
Vi förstår mentalt hur ett militärt hot skulle kunna ta form och iscensättas och vi skulle påtagligt märka av främmande makts vapenskrammel, men har inte en aning om hur islams tålamod och intrigerande fungerar.
Det finns mängder med filmer och litteratur om orsaker till krig och hur de utkämpas, under 1980-talet skrevs till exempel en spännande trilogi om just ett ryskt anfall mot Sverige, Operation Garbo. Den skrevs som ett inlägg i försvarsdebatten av fyra mycket kunniga och insatta personer under pseudonymen Harry Winter.
Beställ trilogin hos förlaget Timbro, av en händelse har de tryckt en ny upplaga nu.
En recension av trilogin finns här:

Av nyare snitt är Midvintermörker från 2011 av Lars Wilderäng, som beskriver hur en rysk militärövning i Östersjön plötsligt förvandlas till ett regelrätt anfall på Sverige. Viktiga samhällsfunktioner slås ut av infiltratörer och gömda spetznasförband. El, tele och övriga kommunikationer slås ut helt eller fungerar bristfälligt. Våra större städer och militära mål bombas, ryska trupper landsätts på Gotland. Ett redan kraftigt försvagat svenskt försvar, dessutom ytterligare försvagat av julledig personal, tas helt på sängen.
Två historier, från 1988 till 2011, men ingen större skillnad i scenario förutom att vi 1988 hade ett försvar.
Vi kan läsa om det och mentalt förstå det, men islams smygande intrång är svårare att se, analysera och förstå. Inte förrän våldet eskalerar, som i Frankrike, kan vi inse hur djupt under vårt skinn islam krupit, och då kan det vara för sent.


Med hjälp av Vänsterpartiet,
Miljöpartiet, Socialdemokraterna, makten och medierna har islam sakta vuxit sig större, starkare och mer aggressiv. En majoritet av folket har sannolikt ledsnat på islams ständiga krav på särrättigheter och favörer, men makten och medierna verkar inte se vad vi är på väg att få: Ett islamiskt samhälle likt de vi ser just nu i Syrien och Irak. I Malmö är 22 procent av invånarna muslimer och staden är utsatt för explosioner, skottlossningar, bilbränder och otrygghet. Likadant är det i de 63 orter/områden där polisen inte längre kan upprätthålla lagen, samtliga områden bebos av en majoritet invandrare från muslimska MENA-länder.


strutsTill och med när dåden
i Frankrike kablades ut över världen kommunicerade svenska medier att det är inte islam. Jag undrar vad de tror att det är? Aliens från yttre rymden?
Svensk makt och medier gör som strutsen sägs göra, stoppar huvudet i sanden. Det är bara det att under deras bak ligger en bomb med tänd stubin, och när den exploderar kommer det att svida i baken.
Låt oss alla arbeta för att desarmera den muslimska bomben. Vi måste informera folket om vad islam verkligen är:  religion (oförsonlig), ideologi (diktatorisk),  samhällskultur (förtyckande) och politik (lögnaktig).
Demokrati eller islam. Det är alternativen.
Bomben tickar. Välj fort.

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".