Ny rättegång mot feministisk stalkare

Den 7 november hålls en ny rättegång mot den feministiske stalkare som kallas FRA-mannen. Denna gång anklagas han för att olovligen publicerat ett bokmanus om en gammal vårdnadstvist på sin blogg, och därmed gjort sig skyldig till brott mot upphovsrättslagen.

 

FRA-mannen (som en gång arbetade på hemliga Försvarets Radioanstalt) kallar sig feminist och brukar skriva på feministiska bloggar som exempelvis hos religionsforskaren Erik Rodenborg. Han använder då pseudonymen Verutschkow. I samband med att tingsrätten sökte honom för delgivning framkom att hans mejladress är fastbuckfreddie. Från detta konto skriver han ofta på forumet Flashback i trådar om hans olika hatobjekt, exempelvis Liza Marklund. (FRA-mannen har tidigare haft förbud mot att komma i närheten av Liza Marklund och hennes dotter).

 

De som varit mest utsatta för mannens verksamhet är kvinnor. Värst drabbad är Erika som i nästan 20 års tid varit måltavla för denne stalkares vrede. När Liza Marklund uppmärksammade trakasserierna mot Erika blev även hon en av mannens fiender. Bland annat har han postat hundratals Twitterinlägg om Liza Marklund.

Piratpartiets ordförande Anna Troberg är en annan av mannens hatobjekt, liksom den populära bloggaren Catta på cattasbubbla.se. Även en kvinnlig polis hör till de personer som återkommer i mannens aggressiva texter på nätet.

FRA-mannen går ofta på rättegångar och gillar att kartlägga sina motståndare. Det har därför spekulerats i om han tagit fram uppgifter till feminister, och som tack för detta tiger de om när han förföljer kvinnor.

 

Om FRA-mannen fälls för brott mot upphovsrättslagen riskerar han 19 000 kronor i böter. Han har själv stegat in på Solna tingsrätt och kommenterat anklagelserna. Så här skriver de i ett protokoll: Det är i och för sig så att han lagt ut det material som tvistas om på sin blogg, men det kan ha varit gjort av NN för att gillra en fälla.

Fotnot: Erika är ett fingerat namn.

 

http://www.d-intl.com/2013/03/14/den-feministiske-stalkern/

 

http://cattasbubbla.se/2012/09/03/men-snlla-verutschkowge-dig-nu/

 

http://www.expressen.se/kronikorer/liza-marklund/liza-marklund-bajsmannen-pa-fra-ser-dig/

 

http://www.annatroberg.se/2008/08/10/jobbar-bajsmannen-fortfarande-hos-fra/

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".