Gick omkring med mammans huvud i en påse

Dispatch skrev nyligen om kannibalmordet i Malmö för 35 år sedan. En annan märklig figur från 1970-talets kriminalhistoria är mannen som brukade gå omkring med sin mors huvud i en plastkasse.

 

1991 blev kannibalen försöksutskriven. Han fick några månader i frihet innan han togs in för fortsatt vård på grund av dödshot han sänt till olika kvinnor. I ett brev beskrevs ingående styckmordet som mannen begått 1979. I en del av försändelserna bifogades pornografiska bilder och texter som:

Vill du bada med mig? Vet du att det finns kött som luktar rep? Tycker du om lukten av bränt rep/fläsk?

Kannibalen förnekade att han skrivit till kvinnorna och menade att han var utsatt för en komplott av en anhörig till den kvinna han mördade och åt upp 1979.

 

1979 var även året då en man i 60-årsåldern i Stockholm brukade promenera omkring med sin mammas huvud i en plastkasse. Modern hade dött i en hjärtinfarkt vid 85 års ålder och den då 63-årige sonen påstod att han kände sig övergiven. Så efter begravningen grävde han upp mamman och skar av hennes huvud, händer och de två lilltårna.  Hennes avhuggna händer förvarade han i kylskåpet. Förklaringen var att han ville vara nära de händer som tröstat honom och smekt hans kind.

Sonen beskrevs av personer som träffat honom som en mjuk och försynt människa. Som barn bodde han i Ryssland där han bevittnade avrättningar och styckningar av människor. På 1940-talet hade mannen gjort ett misslyckat självmordsförsök efter att han mördat en kvinna. Han dömdes då till psykiatrisk vård.

Men för brottet mot griftefriden vårdades han inom psykiatrin i fem ynka veckor.

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".