DEBATT: Islamiska Staten början på slutet?

I dag måste vi konstatera att Koranens heliga påbud och muslimernas handlingar, som de kommer till uttryck genom IS framfart i Syrien och Irak, går hand i hand. Det betyder att det finns en farlig femte kolonn mitt ibland oss, skriver Hans Erling Jensen.

Den dansk-iranske professorn Mehdi Mozaffari kallade nyligen islamismen för en månghövdad hydra.

Hugger man ett huvud av, växer ett nytt fram, sa Mozaffari på ett symposium i danska Århus, där han har sin professorsbefattning. De senaste årens islamiska expansion visar tydligt att professorn, som själv 1978 flydde undan det islamiska styret i Teheran, har rätt.

Islamiska Staten är den moderna tidens mest brutala och ondskefulla tillämpning av den 1 400-åriga ökenideologin islam, som groteskt nog fortfarande marknadsförs av många islamiska ledare som fredens religion.

 

Islamiska Staten har inget med islam att göra, säger västliga ledare, medan de från Obama och neråt fjäskar för grupper som de kallar moderata muslimer. Trots att starka muslimska ledare som den turkiske premiärministern Recep Tayyip Erdogan helt avvisar tanken på att det skulle finnas olika slags muslimer, klamrar sig Västvärldens menlösa ledare, med hjälp av akademiska eliter och vänsterliberala medier, fortfarande fast vid myten om att alla religioner har samma ursprung och därmed är lika eländiga eller lika goda kålsupare. Tyvärr, det håller inte.

Jag drar mig inte för att påstå att våra politiker antigen är ohederliga eller i bästa fall komplett inkompetenta, när de gång på gång försvarar islam som en fredsälskande religion. När de i veckan i tur och ordning påstod att odjuren i IS inte är riktiga muslimer, måste jag tyvärr kontra med att riktiga muslimer är precis vad de är enligt Koranen och haditherna.

 

För några år sedan hade jag en diskussion med Daniel Pipes, grundare av The Middle East Forum och en ofta anlitad konsult för en rad regeringar när det gäller islam och Mellanöstern. Pipes menade då att han såg på islam utifrån vad muslimer gör, och inte så mycket på vad de heliga texterna uppmanar dem att göra.

I dag måste vi konstatera att Koranens heliga påbud och muslimernas handlingar, som de kommer till uttryck genom IS framfart i Syrien och Irak, går hand i hand.

Ondskans rot ligger i islam och ingen annanstans. Barbarerna i Islamiska Staten är övertygade om att de är ute på en gudomlig mission, och kan man sin Koran är det svårt att med hedern i behåll förneka detta. Det är ur denna bok IS hämtar sin styrka.

 

IS har i dag proselyter i samtliga västländer. Det betyder att det finns en farlig femte kolonn mitt ibland oss. Hur stor denna är vet vi inte med säkerhet, men att kolonnens soldater avser att skada oss, finns det i dag inte många som förnekar. Varje vecka kommer ny information om tillslag mot IS-celler i Tyskland, Belgien, Frankrike, Norge och så vidare.

Fram till nu har de västliga underrättelsetjänsterna utfört sitt arbete med bravur och förhindrat angrepp mot privata familjer, järnvägsstationer, EU-parlamentet och andra viktiga institutioner. Men förr eller senare, får vi förmoda, kommer alla dessa hemvändande barbariserade jihadkrigare, bli så många att enskilda celler lyckas med sina islamiska förehavanden. Deras syfte är att döda och lemlästa slumpvist utvalda människor, så många som möjligt, för att därigenom skapa skräck, otrygghet och kaos.

 

Det är kusligt att den övervägande delen av de islamiska föreningarna och församlingarna ännu inte har gått man ur hus och högljutt protesterat mot sina trosfränder i Mellanöstern de som i dag har tusentals människors död på sitt samvete, som jagat miljoner otrogna ifrån deras hem och tagit mer än tusen kristna, yazidiska, kurdiska och andra minoriteters döttrar, systrar och fruar som fångar. Samtidigt som de mördar deras fäder, bröder och män säljer de kvinnorna som slavar till arabiska rikemän eller i bästa fall tillbaka till deras familjer.

850 000 människor är på flykt i norra Irak. Mer än två miljoner i Syrien. Koranen är barbarernas manual. I IS utför man exakt de gärningar som Allah och hans profet Muhammed har beordrat varje god muslim att göra,

 

Flyktingarna är nu mitt ibland oss och för varje dag blir de flera. Gömda bland dem som flytt från barbarerna, tar förövarna sig över Europas gränser. Det enda de tar med sig är drömmen om ett världskalifat, där alla krälar i stoftet för den elakaste gudsgestalt som någonsin funnits och som riskerar att förgöra oss, om inte vi kämpar emot!

Islam vill alltid vara islam. Den månghövdade hydran tar aldrig semester. När ska våra politiska ledare börja kalla en spade för en spade? Just nu gräver de inte bara sin egen grav. De gräver även våra barns gravar.

OBS! Den som inte har kunskaper i islams heliga texter ombeds vänligt men bestämt att hålla sig borta med eventuella kommentarer till denna debattartikel!

 

Hans Erling Jensen är ordförande i Right Hand Aid som just nu tillsammans med Hatune Foundation arbetar med att hjälpa flyktingar i norra Irak, där det råder allvarlig nöd och kaos på grund av Islamiska statens vansinnigt barbariska framfärd. 

 

 

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".