Kristna slår larm: IS mördar våra barn

Missionärer i den irakiska byn Qaraqosh meddelar nu att slaktarna från Islamiska Staten går från hus till hus och kräver att kristna barn ska ta avsvära sig Jesus. Om de inte gör det, blir de dödade.
19 september meddelade anställda vid den kristna kyrkan Watertown Evangelical Free Church i Watertown, Minnesota, att de mottagit mejl från kristna missionärer i Qaraqosh ibland kallad som Iraks kristna huvudstad med besked om att staden har intagits av barbarerna från Islamiska Staten (IS också kallat ISIS).

Qaraqosh ligger cirka 30 km söder om staden Mosul i norra Irak och hade tills nyligen en kristen befolkning på cirka 50 000.

 

IS går systematiskt från hus till hus där kristna bor och kräver att deras barn ska avsvära sig Jesus. Enligt missionärerna har inte ett enda barn gjort det och därför har alla dödats. Men inte deras föräldrar.

Missionärerna berättar också att FN har dragit sig ur och att de är lämnade åt sitt eget öde.  De har bestämt sig för att stanna kvar för familjernas skull även om det medför deras egen död.  De är mycket rädda och säger att de inte har en aning om hur de ska kunna ge själavård åt de familjer som har mist sina barn. Precis som barnen är de redo att acceptera martyrskap, om det är vad som krävs.

 

I ett efterföljande sms skriver Sean Malone, som leder den kristna hjälporganisationen Crisis Relief International (CRI):

Vi har förlorat Qaraqosh. Staden föll i ISIS händer och de halshugger systematiskt barnen. Det är staden som vi har smugglat in mat i. ISIS har trängt tillbaka Peshmerga [de kurdiska styrkorna] och befinner sig 10 minuter från den plats där vårt team arbetar. FN evakuerade sin stab i Erbil i går kväll. Vårt folk försvinner inte, vi stannar. Vi behöver era böner!

Watertown Evangelical Free Church uppmanar kristna att be för att folket i norra Irak ska räddas från IS och dess islamiska planer om masskonverteringar eller döden för de kristna i regionen.

Engelska, Danska

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".