LEDARE: Sluta tjafsa om kvinnorepresentation!

Jämställdhet är inte feminism. Jämställdhet betyder att kvinnor och män ska samma rättigheter och skyldigheter och lika möjligheter. Därefter får var och en ta sig fram för egen maskin låt bäste person vinna! Feminism är raka motsatsen: Kvinnor ska fram oavsett hur usla de är.

En av alla de värsta sakerna med Sverige är den urspårade feministdebatten. Senast i dag hade Aftonbladet en artikel med rubriken: Bara var fjärde FP-ledamot kvinna.

Detta framställs som en skandal. Den S-märkte statsvetaren Ulf Bjureld talar om skämssiffror, och man ser framför sig hur Sverige nu ska sänkas ner i ett patriarkalt mörker. Låt oss då titta på den sammanlagda kvinnorepresentationen i riksdagen. Enligt Aftonbladet har den sett ut så här sedan 1973:

Valår             Andel kvinnor

1973            21,1%

1976            21,5%

1979            26,4%

1982            27,2%

1985            30,9%

1988            35,0%

1991            33,0%

1994            40,4%

1998            42,7%

2002            45,3%

2006            47,3%

2010            45,0%

2014            44,1%

 

Andelen kvinnor är alltså 0,6 procentenheter mindre efter valet än före valet. Katastrof? Jag skulle vilja påstå att katastrofen är att de flesta partier slängt in en massa icke kompetenta kvinnor på valbar plats, bara för att visa hur jämställda de är. Likadant har man gjort med ungdomar bara in med dem, strunt samma om de kan något eller vill något annat än att rasera det samhälle deras mor- och farföräldrar byggde upp.

Ingen har undersökt om Sverige blivit ett bättre, rikare och smartare land sedan kvinnorepresentationen började öka. Hade man gjort det hade man antagligen kommit fram till att IQ-nivån och utbildningsnivån och förmågan att fatta kloka beslut för Sverige, har minskat för varje val i den svenska riksdagen. Inte för att kvinnor generellt sett är dummare, utan för att de kvinnor som kommit in inte gjort det på grund av sina meriter, utan just för att de är kvinnor. Inte undra på att de för en sådan vettlös politik i riksdagen.

 

Till skillnad från feministerna har Sverigedemokraterna inte kvoterat in kvinnor eller slängt in vilka som helst på sin riksdagslista bara för att stryka den politiska korrektheten medhårs. Därför är de kvinnliga SDarna av ett helt annat virke än exempelvis kvinnorna som representerar Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Se bara på tuffa Hanna Wigh som i gårdagens Debatt i SVT, tog fajten med halvterroristen Rashid Musa i Sveriges unga muslimer. Henne sätter sig ingen karl på!

Aftonbladet har räknat ut de åtta riksdagspartierna kvinnorepresentation:

Parti             Kvinnor, andel

V                   57%

M                  52%

MP                48%

S                    48%

C                   41%

KD                38%

FP                 26%

SD                 24%

Vänsterpartiet utropas som vinnare, och vad säger då statsvetaren Ulf Bjereld om detta? Jo:

De har jobbat mycket målmedvetet för framställa sig som ett feministiskt parti. Nu får de belöning för den satsningen.

Denna freudianska felsägning är riktigt rolig och sätter fingret på vad det handlar om de har jobbat hårt på att framställa sig som ett feministiskt parti. Ännu mera felaktigt hade det varit om han sagt att V jobbat hårt på att framställa sig som ett jämställt parti. För i feministernas värld är 57 procent kvinnor extra bra, för oss som önskar jämställdhet är det i bästa fall tramsigt, i sämsta fall katastrofalt.

Jämställdhet har ingenting med utfall att göra. Det betyder bara att ingen ska motarbetas på grund av sitt kön, eller behöva vara bättre än motsatta könet för att komma ifråga för toppositioner. Jämställdhet är när kvinnor och män har samma möjligheter, men sedan bedöms efter sina insatser inte efter vad de har mellan benen.

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".