LEDARE: Nu till Danmark

Är du rädd för utvecklingen i Sverige, kanske Danmark är en möjlighet för dig.

Lars Hedegaard. Foto: Roger Sahlström

Efter lördagens gripande av gatukonstnären Dan Park i Malmö och beslagtagandet av hans tavlor, har flera svenskar frågat Dispatch International hur de kan flytta till Danmark.

Det är alltid förenat med djup smärta att behöva lämna det land man har vuxit upp i och älskar. Men lördagens skandalösa händelser visar att Sverige är förvandlat till en polisstat med en hänsynslös härskande klass som inte skyr några medel för att eliminera avvikarna.

De tyska judarna älskade Tyskland. Många av dem hade kämpat som soldater i den tyska armén under Första världskriget. De var stolta över att tillhöra den tyska kulturen som gett världen Hildegard af Bingen, Walter von der Vogelheide, Goethe, Schiller, Mendelsohn, Heine, Hegel och Karl Marx. Få av dem insåg vad som väntade och de flesta gick därför under.

I dag kan ingen svensk veta vad som väntar honom om han insisterar på att säga sin mening och utmana makteliten.

 

Vad kan man göra? Man kan slå sig ner i Danmark.

Danmark är sannerligen inget paradis. Vår härskande klass är knappast förnuftigare eller mindre rabiat än den svenska, men skillnaden är att det trots energiska ansträngningar inte har lyckats makteliten att undertrycka det folkliga motståndet mot dess vanvettsprojekt.

Medierna och kultureliten har i årtionden hängt ut vanliga danskar som svagbegåvade bonnläppar och rasister. Men de vanliga danskarna har inte hållit käften. De yttrar sig fortfarande i medierna och inte minst man och man emellan.

När ni svenskar kommer till Danmark, ska ni gå in på första bästa krog och dricka en öl med lokalbefolkningen. Då för ni höra förnuftets budskap.

Men är danskarna inte främlingsfientliga? Inte alls. Det är något som överklassen, de som bor i utvalda liljevita kvarter, har hittat på.

 

Få vet det. Men den största invandringsvågen Danmark någonsin har mottagit var den svenska på 1800-talet. Mer än hundratusen utvandrade på grund av fattigdom. En av dem var Henrik Cavling, son till fattiga skånska invandrare. Han slutade som chefredaktör för Danmarks ledande tidning Politiken.

Värre än så är det alltså inte med danskarnas främlingsfientlighet. Vi har också utan problem tagit emot holländare, polacker, ungrare och många andra.

Min advokat är ungersk invandrare och jag skulle aldrig visa mig i en dansk rättssal utan att ha honom vid min sida, för han är Danmarks mest fruktade advokat.

De hundratusen svenskarnas ättlingar skiljer sig i dag inte från resten av befolkningen. I stället för sen hetter de son i efternamn, men vem bryr sig om det?

 

Är det svårt? Nej, det är mycket lätt. Alla svenskar kan fritt bosätta sig i Danmark och få medborgarskap efter kort tid.

Är man rädd för att bli utlämnad till svenskt åtal, för att man har sagt något felaktigt, ska man söka politisk asyl.

Det gör man genom att köra över bron och vända sig till en polisstation och säga asyl. Då står man under danskt rättsskydd och kan inte utlämnas, förrän saken har behandlats av ett antal rättsinstanser.

Under tiden är det den danska statens plikt att stå för bostad och uppehälle.

 

Har du försökt få asyl i Danmark och stött på problem, ska du skicka ett mejl till Dispatch International.

Så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Danska

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".