Näthatet som journalisterna struntar i

Gammelmedierna är i uppror över näthatet som drabbar journalister, men har inget till övers för två ungdomar som hatas för att de anklagat sin mamma för sexövergrepp

Den senaste tiden har medierna rapporterat om det näthat som drabbat Åsa Linderborg i synnerhet och dem själva i allmänhet, och har utnämnt arga unga män som skyldiga. Men det finns gott om näthatare som gammelmedierna håller om ryggen, exempelvis den feministiske stalker som går under namnet FRA-mannen. (Mer om honom i kommande artiklar.)

Fallet med Nordmarksbarnen, som vi skrivit om här och här är exempel på näthat så vidrigt att det är svårt att finna ord. De skyldiga har bedrivit regelrätt terror mot två unga människor som bara var barn när det hela började.­ Men om detta rapporterar ingen eftersom de här näthatarna inte är arga, unga män utan tvärtom kvinnliga och manliga feminister som står gammalmedierna nära.

 

Nordmarksfallet började 2005 då en 10-årig flicka och en 13-årig pojke polisanmälde sin mamma för sexuella övergrepp. Mamman förnekade allt och myndigheterna, som inte kunde föreställa sig att mammor begår sådana brott, har allt sedan dess gått på hennes linje och vägrat tro på barnen.

Parallellt med myndigheternas ifrågasättanden har människor i mammans närhet hetsat mot ungdomarna på internet. Kampanjmakarna har fört mammans talan och påstått att barnen antingen ljuger eller blivit hjärntvättade. De har startats falska twitterkonton i deras namn där ungdomarna framställs som utvecklingsstörda. Näthatarna vilar aldrig, senast på julaftons morgon lämnades en födelsedagshälsning till Nordmarksflickan: Happy birthday i förskott, din lilla sköka! Japp, vi kommer att jaga er tills solen går ner.

 

En fritidspedagog har varit drivande i kampanjen för att tysta Nordmarksbarnen. Med sina nästan 800 bloggtexter om fallet innehar fritidspedagogen ett svårslaget rekord i maniskt smutskastande. Fritidspedagogen har backats upp av queerfeministen Anna-Karin Granberg, vars drivkraft kan vara politisk barnen har ju riktat sina anklagelser mot en kvinna.

På forumet Flashback postas ständigt nya påhopp på Nordmarksbarnen. En av de skyldiga har avslöjats som den journalist i Filipstad som skrivit flera artiklar där fritidspedagogen getts utrymme att föra ut sitt hat. En bloggare som reagerade på alla attacker och skrev en text om detta, har sedan dess överösts av hotfulla kommentarer. Det är tydligt att de som lägger hundratals timmar på att försöka tysta ungdomarna även ger sig på den som uttrycker minsta lilla sympati för dem.

 

Så varför rapporterar inte medierna om denna kampanj vars syfte är att knäcka två sexualbrottsoffer? Svaret är troligtvis att Nordmarksbarnen genom sina anmälningar mot mamman skakar om det feministiska fundament som såväl socialtjänsten som medierna vilar på. De genuskorrekta glasögonen kan inte se att även mammor är förövare. Och de som driver hatkampanjen mot Nordmarksbarnen vet att det är riskfritt gammelmedierna är ju fullt upptagna med att fördöma elaka kommentarer som riktas mot journalister. Åratals terror mot en flicka och en pojke som vidhåller att allt de sa till polisen 2005 är sant, skrivs det inga artiklar om.

För flera år sedan sa psykologen Lars Bagge:

Det här är ett av de värsta justitiemord vi haft i Sverige. Det är ett brott mot anständigheten.

Bagge bedömer ungdomarna som fullständigt trovärdiga. Men gammelmedierna tiger.