Dispatch fjäskar inte för någon

Dispatch har inga andra vänner än våra läsare det är därför vi ber dig om hjälp. Vi håller oss till det gamla mottot: Utan fruktan eller favorisering. I våra spalter är ingen skyddad från kritik, samtidigt som vi ser att även fiender ibland kan göra gott.

Efter ännu ett hektiskt år behöver redaktionen semester. Den startar 3 juli och varar till 18 augusti en månad före det svenska riksdagsvalet. Men skulle det hända något som vi absolut måste skriva om, kommer vi naturligtvis att göra det och skicka ut nyhetsbrev.

Så kika in på d-intl.com då och då var du än tillbringar din välförtjänta semester.

 

Sommarpausen betyder inte att vi slipper utgifter. Vi har personal som ska ha lön och räkningar som ska betalas. Därför förlänger vi den insamling vi startade i april och som löper till 1 juli. Vårt mål var 100 000 kronor och det har vi uppnått. Tack alla fantastiska och givmilda läsare som har sett till att Dispatch International fortfarande kan utkomma.

Men vi måste fortsätta vårt arbete. Därför förlänger vi insamlingen till 1 september. Kan du avstå någon slant ur semesterkassan så kan du sätta in ett belopp på vårt bankgiro 113-4493.

Eller varför inte köpa ett Honest Press-certifikat ett vackert bevis på att du är en av dem som stödjer den fria pressen i Sverige!

hpc6

Våra trofasta läsare vet varför vi inte kan tjäna pengar på att sälja tidningen. Varje gång vi har försökt, har detta saboterats av de sedvanliga statsavlönade vänsterextremister som leder på att förtrycka andras yttrandefrihet och exponera dem som prenumererar på medier som makthavarna ogillar.

Vi måste alltså säkra utgivningen av Dispatch på andra sätt. Och därför vädjar vi till er läsare att skänka oss ett belopp stort eller litet.

För det råder ingen tvekan om att behovet av oss är stort. Det visar det växande besökstalet på vår webbsida vi ligger nu stadigt på drygt 100 000 träffar om dagen.

Vi vet att vår sida dagligen läses ivrigt av andra medier, opinionsbildare och politiker även om de sällan citerar oss. För det skulle ju kunna leda till att den rabiata vänsterfalangen hänger ut även dem som rasister, fascister och främlingshatare.

 

Men varför just Dispatch International? Det finns ju också andra goda alternativa medier i Sverige, Danmark, Norge och hela vida världen? Dem läser vi dagligen med stort intresse och utbyte. Det finns plats för oss alla.

Men det som utmärker oss är att vi följer det motto som för mer än hundra år sedan formulerades av Adolph S. Ochs mannen som startade New York Times: Tidningen skulle berätta historier utan fruktan eller favorisering without fear or favor.

Det betyder att Dispatch International inte är rädd för att förnärma någon. Vi har heller inga utvalda vänner som kan räkna med specialbehandling.

Denna inställning till journalistik har dessvärre blivit så sällsynt att medieeliten antar att vi är tätt sammankopplade med vissa politiska partier till exempel Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna och att vi därför skyddar dem från kritik.

 

Alla som har läst oss vet att det inte är sant.

Vi har inga vänner som kan räkna med att vi skyler över deras dumheter. Och vi har inga fiender som blir förbigångna om de gör något gott.

Så ska journalistik vara. Vi skriver för våra läsare och de ska kunna lita på oss.

Tyvärr finns inte många som vi i det ökenlandskap som medierna med tiden har utvecklats till.

Det är därför du behöver Dispatch International.

Och därför vi vädjar till dig om att säkra vår fortsatta existens.

Donera en slant till oss. Så finns vi kvar när du kommer hem från semestern.

 

Vänliga hälsningar

Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".