Eldfängda tal när Muhammeds Flickor släpptes

Ni ska höra vad de säger i moskén egentligen. Föd minst 5-10 barn. Ta hit alla era släktingar. Bli aldrig vän med de otrogna, säger Mona Walter, exmuslim.

Inga svenska journalister var dock intresserade av hennes synpunkter när Free Speech Library höll pressmöte med anledning av den svenska utgåvan av Lars Hedegaards bok Muhammeds Flickor.

 

En tapper liten skara höll på fredagen som planerat boksläppsmöte i det danska riksdagshuset Christiansborg i Köpenhamn. Alla stora svenska medier var inbjudna, men valde som väntat att låtsas som om det regnar. Detta trots tre hyperintressanta talare brittiska parlamentskandidaten Anne Marie Waters (UKIP), danske psykologen och författaren Nicolai Sennels och svensksomaliska Mona Walter, som lämnat islam för kristendomen.

Jag är mycket bekymrad över yttrandefriheten och behandlingen av kvinnor som följer med islam, säger Anne Marie Waters.

Hon berättar att man i Storbritannien i 30 års tid haft stora problem med så kallade groomingligor, män som utnyttjar sårbara unga engelska flickor och lurar in dem i prostitution och droger. Men det är först på senare år brotten uppmärksammats och någon dömts.

I medierna kallas männen asiater, för att man vill undvika att nämna religion. I stället pekar man orättvist ut en hel världsdel, som om fenomenet hade med ras att göra. Men en ras lär dig inte att kvinnor som inte är täckta förtjänar att våldtas det är religionen som gör det, säger Waters.

 

Men även om brittiska medier vägrar ta upp det, visar internationella uppskattningar att 90-95 procent av männen bakom groomingligorna är muslimer. Anne Marie Waters menar att det inte alls är konstigt:

I länder som Pakistan har man sharialagar som föreskriver stening av kvinnor för till exempel otrohet. Där man som kvinna måste producera fyra manliga vittnen om man blivit våldtagen. Tror vi att män från en sådan kultur lämnar de värderingarna hemma? Det gör de inte, och nu finns de mitt ibland oss.

Waters kallar tystnadspakten mellan politiker och medier för appeasement-politik [ung eftergiftspolitik] och menar att det handlar om att till varje pris undvika att irritera mullor och imamer. Under tiden växer islamismen sig stark, och Västvärlden möjliggör det.

Vi vägrar konfrontera kvinnohatet som finns i hjärtat av denna religion. Men vi måste konfrontera det, annars säljer vi ut kvinnors rättigheter. Och det gäller inte bara de muslimska kvinnorna, det gäller alla kvinnor.

Mona Walter, 40, exmuslim som konverterat till kristendom, kom till Sverige 1994 från inbördeskrigets Somalia. Hemma i Mogadishu gick hon klädd i jeans, gick på bio och umgicks med kompisar precis som västerländska ungdomar gör. Hon var muslim på samma sätt som de flesta svenskar är kristna. När hon kom till Sverige fick hon en chock. Hon blev tillsagd av landsmän att nu måste hon ta på sig slöjan, och imamen varnade henne för att bli vän med kaffirs (otrogna).

Ni får inte vara vän med kaffirs, för då blir ni som dem, sa han. Jag blev upprörd och ledsen. Dessa saker hade jag aldrig hört i Somalia. Jag tänkte det kommer att bli krig här, det var otäckt.

Mona Walter är mycket förvånad över att västerlänningar inte känner till begreppet taqiyya, det vill säga att det är tillåtet att ljuga för otrogna om det främjar islam. Hon har sett på nära håll hur imamer säger en sak i moskén och en helt annan när de talar med västerlänningar.

Ni ska höra vad de säger i moskén egentligen. Föd minst 5-10 barn. Ta hit alla era släktingar. Till slut är vi fler än dem. Bli aldrig vän med de otrogna, Allah hatar dem. De hjärntvättar barn att hata, säger Mona Walter.

Hon har försökt uppmärksamma svenska medier på problemet, men hittills har det blivit kalla handen. Nästan ingen är intresserad. Och när Sveriges Television gjorde ett inslag om hoten mot henne, klippte de bort hälften av det hon sa.

Svenska journalister publicerar inte sanningen, konstaterar hon bistert.

Man kan helt enkelt inte tala om islam i Sverige. Till och med jag, en svart kvinna från Afrika, har kallats rasist. Journalisterna är rädda att kallas rasister och de är rädda för att bli attackerade rent fysiskt, men det vågar de inte erkänna.
Många somalier vill integreras, men hindras av rättroende landsmän, menar Mona Walter. De lever i Sverige, men lyder under sharia. Att frigöra de muslimska kvinnorna blir mycket svårt, tror hon, eftersom de hjärntvättats att lyda Koranen och inte lyssna på kaffirs, Satans medhjälpare.

De måste befria sig själva.

Psykologen Nicolai Sennels gav 2009 ut boken Blandt kriminelle muslimer och har skrivit ett nytt förord till den svenska utgåvan av Muhammeds Flickor. Hans perspektiv på islam är psykologens, och han fick gott om underlag för sina slutsatser då han arbetade på ett ungdomsfängelse i Köpenhamn. Hans patienter var 250 kriminella ungdomar, varav cirka 150 var muslimer.

Jag la märke till flera avgörande skillnader. I muslimsk kultur är det ett tecken på styrka att visa ilska den som skriker högst vinner. Det är raka motsatsen mot vår kultur här är det ett tecken på styrka att hålla masken och en stiff upper lip, säger Sennels.

Muslimer förväntas explodera, även om det är ologiskt och de helt saknar argument.

En annan skillnad är den offermentalitet som Sennels menar genomsyrar muslimsk kultur. I stället för att ta eget ansvar och söka orsakerna till varför saker händer en i de val man själv har gjort, pekar de framförallt på yttre orsaker rasism, inbillade angrepp och förföljelse från polis, lärare, staten.

Och här bildas en ohelig allians då dessa personer möter alltför stor förståelse från socialarbetare och politiker. I vår kultur klagar man bara om något är allvarligt fel, och därför tror myndighetspersoner felaktigt att här måste det vara något allvarligt fel, säger Sennels.

Vi borde försöka förstå islam mer från en psykologisk synvinkel, menar han. Då hade vi också sett att äkta kärlek mellan man och kvinna är omöjlig i en kultur som den muslimska.

Äkta kärlek kan bara växa fram i ett moget, jämställt förhållande. Det kan man aldrig få om mannen är kvinnans överhuvud och behandlar henne som ett barn. Jag skulle vilja säga att detta är det allra största problemet med islam en massiv brist på kärlek.

 

Fotnot: Försäljningen av Lars Hedegaards Muhammeds Flickor är nu i full gång. Beställ den här: http://www.d-intl.com/2014/06/25/muhammeds-flickor-ar-har/