LEDARE: Vavras sista suck

I dag släpptes Lars Hedegaards bok Muhammeds flickor på svenska. Givetvis var inga svenska mainstream-medier intresserade av en bok som in i minsta detalj visar hur grym islam är mot kvinnor därför kom ingen svensk journalist på Free Speech Librarys presskonferens i dag. Men Vavra Suk på Nya Tider passade på att skriva en pinsam och ohederlig recension.

 

Nya Tider ville gärna sälja min och Lars Hedegaards bok Farliga ord. Men när vi kom med Muhammeds flickor blev det plötsligt besvärligt. Islam är inte riktigt vår grej, förklarade Vavra Suk. Det må så vara, men vill inte era läsare få vetskap om en bok som visar hur muslimska kvinnor över världen lider under islam?

Nej, tydligen inte. Vavra Suk ville inte sälja boken och i torsdags kom hans recension av Muhammeds flickor en recension som får mig att misstänka att han inte ens har läst boken.

Han skriver:

Boken samlar citat ur Kora­nen och Haditerna, textsamlingar om profeten Muhammeds liv och yttranden, med vilka författarna [sic!] vill belägga hur kvinnofientlig islam är. Det är en argumentationsskrift mot islam inte bara valda grenar inom islam, utan hela islam. Citaten kommer säkerligen att användas framöver i den svenska debatten. De är korrekta, det står troligen så i Koranen och Haditerna, men det intellektuellt oärliga är att Hedegaard inte tar med citat som pekar i en annan riktning att Muhammed hjälpte till med hushållsarbetet till exempel.

 

Det står troligen i Koranen och Haditherna? Orkar Vavra Suk inte ens kontrollera det? Nästa citat är så pinsamt att man nästan vill dö: Muhammed hjälpte till med hushållsarbetet till exempel.

Jamen, då så! Muhammed torkade disken emellanåt vad spelar det då för roll att han våldtog en 9-åring, tog judiska och kristna kvinnor som sexslavar, bestämde att kvinnors vittnesmål är värt hälften av en mans, att döttrar ärver hälften av söner, att kvinnors sexualitet måste nedtryckas och att kärlek mellan man och kvinna måste bannlysas?

I sammanhanget skitsaker, eller hur?

 

Vavra Suk har dessutom mage att kalla Lars Hedegaards bok intellektuellt oärlig vilket inte en enda dansk recensent beskyllde Hedegaard för utan att komma med ett enda Korancitat eller någon verklighet i ett muslimskt land som talar i en annan riktning. Den enda som är intellektuellt oärlig här är Vavra Suk. Slutet är pinsamt och får mig att dra slutsatsen att Suk inte har läst mer än baksidestexten till boken:

Vill man ha en uppräkning av påbud om förtryck och våld kan man läsa Hedegaards bok. Med samma metodologi skulle man dock kunna plocka valda delar ur till exempel Gamla testamentet och få ihop ett liknande hopkok.

 

Jämförelsen med Gamla Testamentet stöter man ofta på hos vänsterstollar och uppenbarligen även hos högerstollar. Nå, kom då med ett enda exempel på ett kristet land som tillämpar Gamla Testamentets exakta ord i sin lagstiftning! Ge mig ett enda exempel på ett kristet land som stenar otrogna kvinnor, hänger homosexuella, mördar sina döttrar av hedersskäl, könsstympar småflickor eller avrättar ateister!

De finns inte, och det vet såklart Vavra Suk. Jag hittar bara en förklaring till hans pinsamma recension han och hela redaktionen på Nya Tider avskyr all invandring och vill därför inte peka ut islam som någon särskild bov i integrationsdramat. De vill att bara etniskt svenska svenskar ska få bo i Sverige, och till skillnad från oss på Dispatch International avvisar de Grundtvigs bevingade ord:

Til et Folk de alle høre,

Som sig regne selv dertil,

Har for Modersmaalet Øre,

Har for Fædrelandet Ild

 

Till ett folk de alla höra,

som sig räknar själv därtill

Har för modersmålet öra

Har för fäderneslandet eld

 

 

Som Lars Hedegaard visar i sin bok har de flesta muslimska länder sharialagen som rättesnöre. Om Vavra Suk hade läst boken hade han kunnat berätta för sina läsare att de flesta muslimska länder praktiserar Muhammeds läror från 600-talet. Det är uppenbart att Vavra Suk hade bestämt sig redan innan han (eventuellt) läste boken, och att han inte pallar ge sig in i diskussionen om islams negativa inverkan på Västvärlden.

Han återupprepar de tröttsamma jämförelserna med Gamla Testamentet i stället för att förhålla sig till det helvete muslimska kvinnor lever i. Inte ens Ayatollah Khomeinis instruktioner om hur man kan sexuellt utnyttja spädbarn utan att det märks, fångar Vavra Suks intresse.

 

Dispatch International har en helt annan syn på invandring än Nya Tider. Vi tar kraftigt avstånd från all etnisk diskriminering. För oss handlar Sveriges, Danmarks och övriga Västvärldens överlevnad om folks inställning till demokrati och deras kärlek till det land de valt att leva i. Den som inte ser att islam hotar allt detta är antingen blind eller hatisk mot all invandring. Det är inte vi vi står upp för allas rätt att älska Sverige om de bara har för modersmålet öra och för fäderneslandet eld.