M-politiker hoppar av i protest mot invandringspolitiken

Frispråkige kommunpolitikern Jan Ivarson, M, luftade sina invandringskritiska åsikter och fick genast ett ultimatum av moderaternas förbundsordförande i Bohuslän:

Gör en pudel eller avgå!

Pudla var aldrig aktuellt. Inget framkom som var oetiskt i det jag skrivit. Men efter en tid valde jag ändå att avgå, säger Jan Ivarson.

Nu skriver han själv i Dispatch International om avgången, och det usla debattklimatet i Sverige.

Det är mycket märkligt. Svenska medier har frivilligt skärpt tryckfrihetslagstiftningen, och det finns inget utrymme för diskussion om invandringens baksidor. Det finns en förtigenhet man delger bara invandrarvänligt material, rapporteringen är oerhört ensidig, säger Jan Ivarson.

Han har en hel del synpunkter på det egna partiets agerande i invandringsfrågor, och kallar det faktum att moderaterna har en hårdför islamist i riksdagen, Abdirizak Waberi, för kusligt.

Det är synd att Fredrik Reinfeldt är så hårdnackad i de här frågorna, det går inte att diskutera med honom. Och väljarna flyr, förstås, säger Ivarson.

Han vill uppmana alla som synat medias bluff att göra två saker: Gå och rösta, och skriv vad du tycker i pressen. På sidan 4 skriver Jan Ivarsson själv om hur han blev utfryst ur Lysekils kommunstyrelse för att han hade fel åsikter.

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".