Kommentar: DFs vælgere snydt så vandet driver

Med sin støtte til Sajjad Karim i Europaparlamentet har Dansk Folkeparti demonstreret, at partiet er mere interesseret i magten end i kampen for sine gamle mærkesager.

Dansk Folkeparti fik som bekendt et forrygende valg til det såkaldte Europa-parlament med 26,6 procent af stemmerne. Fire pladser blev det til, flest af alle partier i Danmark. Hvad ville Dansk Folkeparti mon så bruge det fremragende resultat til i EU-parlamentet? Her er valg af gruppe i parlamentet en vigtig indikator for, hvor et parti vil hen, og hvad det ønsker at fortælle vælgerne.

Med sin tilslutning til ECR-gruppen, European Conservatives and Reformists, har Dansk Folkeparti tonet næsten rent flag med sin indtræden i en gruppe med en dagsorden af et mildt sagt noget andet tilsnit end den politik, som Dansk Folkeparti gik til valg på og i det hele taget står for. ECR har først og fremmest medlemmer fra Det Konservative Parti i Storbritannien, og et flertal af medlemmerne i gruppen støtter varmt Tyrkiets medlemskab af EU. Allerede ved denne oplysning må en del af Dansk Folkepartis vælgere begynde at få kolde fødder. Artighederne stopper dog ikke her.

 

ECR har for kort tid siden indstillet sin kandidat til formandsstolen i EU-parlamentet. Ikke at det får nogen betydning, idet den høje post vil gå til en fra enten den socialistiske eller konservative gruppe i parlamentet. Signalværdien er dog til at tage og føle på. Herren, der kandiderer, hedder Sajjad Karim og er medlem af parlamentet for Storbritanniens konservative, der i 2009 brød ud af den store konservative gruppe, hvor f.eks. tyske CDU har sæde.

Hvad er Sajjad Karim, søn af pakistanske indvandrere til Storbritannien, så kendt for? Varm fortaler for tyrkisk medlemskab af EU, imod islamofobi og imod intolerance. Lad os se lidt på de sidste to størrelser, den grimme islamofobi og den lige så hæslige intolerance.

Islamofobi betyder i dag stort set altid afstandtagen til enhver, der ytrer sig kritisk over for massiv indvandring til Europa fra muslimsk dominerede lande. En fobi betegner stærk, evt. sygelig angst eller afsky for noget bestemt. Det er derfor, at det er så fikst at lancere ordet islamofobi til beskrivelse af de mennesker, der finder den nuværende udlændingepolitik en kende for morsom. De fantaserer og ser syner, gør de, og de er således stakler, som man må tage afstand fra og måske have lidt ondt af.

 

Det er således en herlig mand, denne Sajjad Karim, som Dansk Folkeparti nu støtter i hans formandskandidatur. Med stemmeslugeren Morten Messerschmidts ord:

Jeg synes, at Sajjad Karim har rigtig mange kvaliteter. Han er dybt kompetent i forhold til at lede gruppen, og jeg vil forestille mig, at vi vil støtte ham.

Jamen, velbekomme da herfra. Hvis jeg havde stemt på Dansk Folkeparti ved EU-parlamentsvalget, ville jeg føle mig tørret, brændt af og snydt, så vandet drev.

Sajjad Karim er som nævnt også en kæmper for herren imod intolerance. Som med islamofobi er intolerance i dag synonymt med kritik af Europas hastige march mod afgrunden. Tolerant kan man kun være, hvis man er helt med på, at Europa skal forandres til noget, Europa aldrig har været, nemlig til noget ikke-europæisk, hvor etnicitet, kultur og religion erstattes af noget andet. Endnu engang til lykke til Dansk Folkeparti for det mesterlige træk at komme inden for i varmen hos ECR.

 

Der er løbet meget vand i stranden, siden Dansk Folkeparti opstod i 1995. Dengang og nogle år frem var Dansk Folkeparti et ægte protestparti, der påpegede det vanvid, der har kendetegnet den danske og de europæiske eliter i snart mange årtier. I dag er Dansk Folkeparti mest blevet reduceret til en dikkende lammehale, der vil magten for enhver pris.

Der var blot en enkelt ting, Dansk Folkeparti glemte, mens de ivrigt løb hen imod magten: Principløsheden blev så stor, at partiet med sikkerhed mistede al magt, fordi Dansk Folkeparti ikke længere havde noget, der var værd at slås for.

Dansk Folkeparti er ved at reducere sig selv til et irrelevant parti. Partiets nuværende politik vil på et tidspunkt lad det ske snart åbne en ladeport for realistiske kræfter, der ikke er til salg og til fals for magten. Indtil det sker, må vi vist bide tænderne sammen.

 

Morten Uhrskov Jensen er formand for partiet Dansk Samling. Se også Morten Messerschmidts og DF-formand Kristian Thulesen Dahls udtalelser her: http://www.d-intl.com/2014/06/15/sd-ude-i-eu-kulden/?lang=da