LEDARE: Jag gör mitt eget Sommarprogram!

När journalisten och författaren Viggo Cavling häromdagen skrev på SVT Opinion att jag eller Mats Dagerlind på Avpixlat borde få göra Sommarprogram, satte nog många kaffet i halsen. Och givetvis kommer det aldrig att hända därför gör jag en podcast med mitt eget Sommar.

 

Det svenska etablissemanget har under så många år haft monopol på opinionsbildningen att de inte längre förstår hur fel det är att utestänga alla som inte tycker exakt likadant som de själva. För dem är det självklart att inte släppa in invandrings- och islamkritiker i det offentliga samtalet.

Att de alternativa medierna numera läses av hundratusentals svenskar gör dem livrädda. För att skrämma Nisse i Hökarängen betecknar gammelmedierna oss som rasistiska hatsajter, men allt färre tror dem. Var och en som vågar sig in på Dispatch International, Avpixlat, Fria tider eller lyssnar på Granskning Sverige och Radio Länsman, kan med egna ögon och öron konstatera att vi varken är rasistiska eller hatiska men kritiska till att den extrema invandringspolitik som i rask takt raserar allt det som gjorde Sverige så bra.

 

Torsdagen 12 juni skrev Viggo Cavling (före detta chefredaktör för mediemagasinet Resumé) en med svenska mått mätt helt chockerande debattartikel på Sveriges Televisions debattsajt. Under rubriken Sommar i P1 sviker sitt arvskriver Viggo Cavling att det som är utmärkande för riktigt modiga människor är att de vågar ta risker och utmanar den rådande ordningen. Att fylla hela Sommar i P1 med politiskt korrekta människor som alla tycker likadant, innebär enligt Cavling att Tage Danielssons banbrytande arv inte [förs] vidare av Sommars redaktion.

En av årets Sommarpratare är tv-profilen Kakan Hermansson, som redan under presskonferensen angrep Sommar i P1 för att ha bjudit in för få rasifierade personer.

 
Jag håller inte med, skriver Cavling. När det gäller personer med öppet sinne och lagom liberala vänsteråsikter hittar jag många röster. Det är när jag tittar på den andra axeln av den politiska skalan som jag ser ett svart hål. Var finns de konservativa och de som tycker att Sveriges öppenhet mot omvärlden är för stor? Enkelt uttryckt: Var finns Sverigedemokraterna? I senaste EU-valet fick SD knappt 10 procent.

Om Sommars uppgift är att spegla och berätta relevanta historier från dagens Sverige borde exempelvis Dispatch Internationals chefredaktör Ingrid Carlqvist eller Avpixlats ansvarige utgivare Mats Dagerlind få prata. Hur långt deras åsikter än står från mina, representerar de och Sverigedemokraterna en tiondel av Sveriges befolkning enligt opinionsundersökningarna.

 

Det Viggo Cavling säger är egentligen fullständiga självklarheter, men i Mediesverige är det inte bara som att svära i kyrkan det är som att gå in och sätta sig i altargången och uträtta sina behov inför prästen och hela församlingen. Så döm om min förvåning när journalisten Katarina Andersson på SVTs webb mejlade och ville ha en kommentar från mig. I dag kom hennes artikel utan min kommentar. Det räckte med Mats Dagerlinds svar, förklarade hon senare i mejl.

Jag vet precis varför Katarina Andersson och hennes chefer inte vill publicera min kommentar den passar inte in i deras bild av mig som galen rasist och islamofob. En sådan som jag får inte kalla sig gammaldags socialdemokrat och citera Karl Marx.

 

Här är min kommentar som SVT avstod från att publicera:

Jag uppskattar verkligen Viggo Cavlings debattartikel och menar att han har helt rätt i sin kritik av Sommar. Sommar präglas, precis som all övrig offentlig debatt i Sverige, av nedtryckande av alla åsikter som inte är politiskt korrekta. Det spelar ingen roll om man är aktiv sverigedemokrat eller bara motståndare till konsensuskulturen, så kallas man rasist, nazist, fascist och högerextrem.
Viggo Cavling kallar mig konservativ, och det gör mig lite full i skratt. Jag betraktar mig fortfarande som en gammaldags socialdemokrat av den sort som min farmor, riksdagskvinnan Ingeborg Carlqvist, var. Men eftersom såväl socialdemokraterna som alla de borgerliga partierna har rört sig i en extremvänster-riktning så har jag plötsligt blivit konservativ!
I själva verket menar jag att det är den så kallade vänsterflygeln och de politiskt korrekta som är i full färd med att skruva tiden tillbaka till före 1844, när Karl Marx i Till kritiken av den hegelska rättsfilosofin skrev att kritiken av religionen är förutsättningen för all kritik. Detta var själva grundbulten för hela vänsterflygeln fram till för cirka 30 år sedan, när vänstern plötsligt bestämde sig för att ingen får kritisera islam. Det innebär att vänstern har tagit vårt samhälle 200 år tillbaka i tiden. Så vilka är egentligen konservativa?
Jag hade gärna talat om dessa frågor i ett Sommarprogram, och bland annat förklarat varför jag menar att islamkritik är det viktigaste vi kan syssla med för att försäkra oss om att vi i Sverige får behålla den sekulära staten. Dock tror jag aldrig att jag får någon inbjudan. Sommar-redaktionen borde fundera över Voltaire-citet: To learn who rules over you, simply find out who you cant critize. [För att få veta vem som styr dig, ska du bara ta reda på vem du inte får kritisera]

 

Helvetet kommer att frysa till is innan Sommar i P1 bjuder in mig att prata, så därför har jag bestämt mig för att göra en egen podcast med mitt Sommar. Vill man ha något vettigt sagt i det här landet får man göra det själv aldrig gå omvägen via de propagandister som kallar sig journalister.

Sommar med Ingrid kommer att publiceras på Youtube och på Dispatch International inom de närmaste veckorna.