Det går alt sammen over

Når de herskendes politik fremstår i al sin vanvid, skruer herskerne op for propagandaen og undertrykkelsen. Det vil ikke ændre noget som helst i den virkelige verden, men blot fremskynde herskernes fald.

 

I foråret 1942 blev der i det nazistiske Tyskland komponeret en sang, der skulle vise sig at blive meget populær http://www.youtube.com/watch?v=klkLs4qquYs&feature=kp

 

Es geht alles vorüber,

es geht alles vorbei;

auf jeden Dezember

folgt wieder ein Mai.

I dansk oversættelse:

Det går alt sammen over

det tager alt sammen slut

efter hver en december

kommer atter en maj

 

Sangen er en af de vigtigste nazistiske Durchhalteschläger popsange beregnet på at få folk til at holde ud og stole på de gale mænd, der havde ført Tyskland ud i krig. Melodien skyldes operettekomponisten Fred Raymond, der arbejdede for Joseph Goebbels propagandaministerium og den fik stor udbredelse i det nazistiskbesatte Europa, bl.a. i Danmark.

Første linje i det danske omkvæd lød:

Alting får jo en ende.

 

 

Og det var sandt. I 1945 var det slut, omend slutningen ikke just blev den, som de herskende i det tyske tusindårsrige havde forestillet sig.

De havde været sikre på at kunne overvinde de slaviske undermennesker mod øst og pludselig stod russerne i Berlin, mens Adolf Hitler måtte skyde sig en kugle for panden.

I det hele taget har herskende klasser til alle tider savnet fantasi og forestillingsevne. Der findes få eksempler på, at de i tide har lugtet lunten og forberedt deres stilfærdige nedstigning fra magtens tinder. Normalt er det gået sådan, at jo mere det stod klart, at deres tid var forbi, des mere skruede de op for undertrykkelsen og hjernevasken og jo galere blev deres politik.

 

 

Det er vi blevet mindet om af Maria Celanders seneste søndagskrønike I Dispatch International < http://www.d-intl.com/2014/06/08/maria-celanders-sondagskronika-svenskar-ar-inte-rasister/>. For at kue enhver tvivl om det tilrådelige i den svenske herskerklasses afsindige multikulturelle indvandringspolitik, forstærker den beskyldningerne om racisme, fremmedfjendskab og højreekstremisme.

Tvivlerne bliver på enhver måde forsøgt elimineret med udhængning i de statstro medier, i tingsretten og hvis det ikke rækker til, med fysiske overfald

 

 

Det ændrer naturligvis intet i den virkelige verden. Der kommer ingen integration ud af at anklage svenskerne for racisme. Det hjælpen ikke på statsfinanserne at deklamere, at den ubegrænsede indvandring er en berigelse, når enhver kan se, at det er en udgift, der snart ville tømme kassen. Der bliver ikke brændt færre biler omkring udenforskabsområderne eller affyret færre skud i de svenske gader, fordi magthaverne i Stockholm siger, at det er svenskernes skyld.

Hvis det var svenskernes skyld, skulle de magtfulde omkring Mälerdalen jo advare verdens befolkning om, at det er farligt at komme til Sverige, fordi svenskerne er så racistiske.

Det samme skulle magthaverne i alle andre europæiske lande. Men de fortsætter bare med at gøre det samme, som de har gjort de seneste tre-fire årtier, idet de tydeligvis forventer, at det vil føre til bedre resultater.

 

 

Mærkværdigvis har vi endnu ikke hørt Durchhalteschläger, der skal få vælgerne til at stemme på de gamle partier, fordi alt bliver godt til sidst, hvis de blot stoler på politikerne. Men de er måske ved at blive komponeret?

 

En lille ide:

 

Din bil blev brændt

din datter skændt

din nabo skudt

din mening forbudt

 

Det går alt sammen over

det tager alt sammen slut

efter hver en december

kommer atter en maj

 

 

 

Som vi ved fra historien går herskende klasser mod deres undergang, når de har udtjent deres nytte. Oprindeligt tjente middelalderens adel det formål at stå til kongens rådighed, når der var krig. Så skulle de stille med heste og mandskab og personligt kaste sig ind i kampen. Derfor fik de privilegier så som skattefrihed. Men så opfandt man kanoner og den krigstjeneste som greverne og baronerne kunne levere blev betydningsløs.

Hvad med vores egen herskende klasse? Præcis hvilken nytte gør den?

Rundt om Europa er der hver dag flere, der spørger.

 

 

Swedish

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".