Avpixlats ansvarige utgivare polisanmäld

Bloggen Inte rasist men uppmanar till massanmälningar mot den alternativa mediesajten Avpixlat. Det är en krönika av den ansvarige utgivaren Mats Dagerlind som påstås utgöra hets mot folkgrupp.

Sverige toppar våldtäktsligan i Europa, och hamnar på andraplatsen i världen. Förra året anmäldes 6 000 våldtäkter, vilket är en liten minskning på 5 procent mot året innan.

Men Brottsförebyggande rådet, BRÅ, uppskattar att mörkertalet är stort och att det sker minst 36 000 våldtäkter varje år i Sverige vilket är lika med 100  om dagen. Överrepresentationen av muslimska män är stor: Män från Nordafrika våldtar 23 gånger så ofta som svenskar, och män från Irak 20 gånger så ofta.

 

Mats Dagerlind, som alltså sedan två veckor är ansvarig utgivare för Avpixlat, har polisanmälts för hets mot folkgrupp. Det gäller en krönika han skrev med rubriken: Visst är våldtäkt och kvinnomisshandel djupt rotad i den muslimska kulturen.

 

Att våldtäkter och kvinnomisshandel är vanligt förekommande i många muslimska länder, borde inte vara en nyhet för någon. Där sharialagar råder är kvinnans situation extremt utsatt. Incest och våldtäkt är en del av hederskulturen, något som Sara Mohammed från föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime, GAPF,  bekräftat:

Jag håller med honom [Rasool Awla, reds anm] om att vi måste skilja mellan det våld som bottnar i hederskulturen och det våld som till exempel svenska män utsätter kvinnor för. Först då kan det hedersrelaterade våldet bekämpas. Däremot håller jag absolut inte med om att det är rasistiskt eller islamofobiskt att betrakta incest och våldtäkt som delar av hederskulturen. För det gör jag, jag betraktar incest och våldtäkt som en integrerad del av hederskulturen.

 

Lars Hedegaard, chefredaktör för Dispatch International, har skrivit boken Muhammeds flickor Våld, mord och våldtäkter i Islams Hus som snart kommer ut på svenska. Danska tidningar hyllade den med uttryck som en viktig bok, överbevisande och Hedegaard har rätt.

Efter att ha läst den boken kan det bli svårt för svenska domstolar att döma någon för hets mot folkgrupp för att denne säger sanningen: Våldtäkter och annat kvinnoförtryck är mycket utbrett i den muslimska världen.

Köp boken här

 

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".