Spaniens högsta domstol: Islamkritikern Imran Firasat ska ut

I går kom beskedet Imran Firasat fasat för Spaniens högsta domstol avvisade överklagandet om hans indragna asylstatus. Två domare gick emot, och menade att man inte kan ta asyl ifrån någon som inte begått något brott.

De vill alltså skicka mig i döden, säger Imran Firasat till Dispatch International.

Imran Firasat från Pakistan föddes som muslim, men fick bittert erfara islams baksidor. Det började när han blev förälskad och ville gifta sig med en buddhistisk kvinna vilket är förbjudet för muslimska män. De flyttade i stället ihop och fick barn.

När sonen föddes uppdagades deras olagliga förhållande. Polisen stormade in i deras bostad, grep dem och höll dem inlåsta i flera dagar. Imran Firasats sambo våldtogs av poliserna och hans ena tumme amputerades.

De fick veta att enda sättet för dem att bli fria var att sambon antingen konverterade till islam eller lämnade Pakistan.
Allt på grund av sharialagarna, allt på grund av islam, berättar Imran Firasat.
Den lilla familjen flydde till Spanien och fick snart asyl och uppehållstillstånd. Just det faktum att de riskerade dödsstraff under Pakistans sharialagar, låg till grund för deras asyl. Men när Imran Firasat började ägna sitt liv åt att kritisera islam, vände plötsligt allting. Spanien fick kalla fötter av de islamkritiska filmer Firasat producerat, och påstod att han är ett hot mot landets säkerhet.
Om muslimer beter sig illa och begår terrorbrott för att de blir upprörda över mina filmer, så är det ju deras ansvar inte mitt!
Men så ser uppenbarligen inte EU-landet Spanien på saken. Förra året drogs Firasats asylstatus in, och i går avvisade Högsta domstolen hans överklagande och beslöt att Imran Firasat inte längre får stanna i Spanien. Man hänvisar till den lag som säger att man kan ta uppehållstillståndet ifrån en person som utgör ett hot mot landets säkerhet.

 

Men inte på någon punkt har Högsta domstolen förklarat hur jag hotar Spaniens säkerhet. De två domarna som var oeniga med majoriteten menade att mitt fall borde skickas till EU-domstolen för avgörande.
Min advokat är mycket missnöjd med utslaget, och vi kommer att stämma Spanien inför Europeiska människorättsdomstolen. Jag är säker på att jag får rätt där, säger Imran Firasat.
Och han har inga planer på att lägga ner islamkritiken. Redan om några veckor kommer hans nya film. Aisha och Muhammed är en tecknad film som bygger på källmaterial från Koranen och haditherna, och visar exakt vad som hände när islams profet tog en 6-årig flicka till sin fru.
Jag har tagit till min livsuppgift att upplysa människor om vad islam går ut på. Européer är naiva och tror att islam är som kristendomen. Det kan jag som konverterat till kristendomen intyga att den inte är. Inte på något sätt!

 

Aisha och Muhammed har alla förutsättningar att skapa en stormig debatt kring islam och den man som muslimerna ser som världens mest perfekta människa en förebild de på alla sätt vill efterlikna.
Jag vill öppna Västvärldens ögon och få folk att förstå varför så många muslimska män våldtar och ger sig på små flickor. Alla svaren finns i islams heliga skrifter, säger Imran Firasat.
Filmen har premiär 4 juli.

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".