Lars Hedegaards attentatmand vil udleveres

Efter at benægtet enhver forbindelse til Danmark, indrømmer den formodede gerningsmand, hvem han er. En politikilde siger, at offentligheden kan se frem til en overraskelse, når sagen kommer for.

 

Den 26-årige mistænkte for attentatet mod Dispatch Internationals redaktør Lars Hedegaard den 5. februar sidste år har åbenbart fået nok af at sidde indespærret i et tyrkisk fængsel. Hans danske advokat Thorkild Høyer siger til TV2, at hans klient gerne vil udleveres til Danmark.
Den mistænkte har på dansk begæring siddet varetægtsfængslet i et tyrkisk højsikkerhedsfængsel siden 25. april efter at være blevet anholdt i Istanbuls lufthavn. Ifølge det danske politi forlod han Danmark allerede samme dag, som det mislykkede attentat fandt sted, og han har siden været på flugt i Libanon, Syrien og Tyrkiet.

 

Den formodede attentatmand, der i dansk presse kendt under navnet B.H.,  har tidligere benægtet, at han har haft ringeste forbindelse med Danmark, selv om han ifølge vidner, deriblandt Lars Hedegaard, taler perfekt dansk og har dansk statsborgerskab. Nu har han imidlertid ændret forklaring.
»Jeg modtog en fax fra ham, siger advokat Thorkild Høyer til TV2, om, at han erkendte, hvem han var.

Dansk politi har endnu ikke kunnet afhøre den mistænkte.

 

Lars Hedegaard siger i dag til Danmarks Radio, at han tidligere tvivlede på, at B.H. ville blive udleveret til retsforfølgelse i Danmark og at han er lettet over, at vi måske nu kan få at vide, hvad der motiverede den mistænkte til at ville dræbe ham.

En kilde i Københavns Politi, der har stået for sagens efterforskning, siger til Dispatch International, at offentligheden må imødese en overraskelse, når sagen kommer for en dansk domstol. Kilden vil ikke yderligere uddybe, hvad denne overraskelse består i.

 

B.H.s forsvarsadvokat Thorkild Høyer har en fortid på den yderste venstrefløj og er kendt som forsvarer i en række opsigtsvækkende retssager med et højprofileret politisk indhold. Han var bl.a. forsvarer for en af de dømte i den såkaldte Blekingegadesag

Blekingegadebanden, terrorsagen fra Glostrup, Terrorsagen fra Glostrup og terrorsagen mod Jyllands-Posten i december 2010 Terrorsagen mod Jyllands-Posten i december 2010.

 

Swedish

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".