LEDARE: Varför jihad? Svar: Islam.

Sveriges Televisions Uppdrag Granskning visade i går hur den svenske jihadisten Bilal åkte till Syrien och dog för Allah. Hans föräldrar grät och förstod ingenting. UGs reportrar förstod heller ingenting trots att det uppenbara svaret är: Islam.

Å ena sidan är jag förstås glad att UG faktiskt belyser det vanvett som pågår i Europa unga män som vuxit upp i västerländska demokratier åker till Syrien för att döda andra muslimer. Allt i kamp för det världsomspännande kalifatet där vi alla ska underkasta oss islam, slänga ut lagar som stiftats av människor och ersätta dem med gudslagarna i sharia.

Å andra sidan börjar programmet med ett helt obekräftat påstående om att det som dessa unga män ägnar sig åt är raka motsatsen till vad de flesta muslimer i Sverige står för. Hur kommer UG fram till det? Det får vi aldrig veta. För även om det är en liten, liten andel av muslimerna i Sverige som blir jihadkrigare, så vet vi att en majoritet av Europas muslimer vill ersätta de sekulära lagarna här med sharia.

 

I en studie som Dispatch International skrev om i december 2013 ställdes tre frågor till invandrade turkar och marockaner i Österrike, Belgien, Frankrike, Tyskland, Holland och Sverige och svaren var minst sagt skrämmande:

 

Varför berättar inte UG det? Här finns ju själva förklaringen till Bilals förvandling från gymnasieelev med snickardrömmar till blodtörstig jihadist. Varför låtsas UG som om det är ett stort mysterium att Bilal blev radikaliserad när han började gå i moskén?

 

Om UGs reportrar hade läst Ahmed Akkaris bok Mitt farväl till islamismen hade de vetat att varenda moské i Danmark predikar radikal politisk islam. Att de skrattar åt danskarna som ger dem statliga bidrag för att sprida hat mot Danmark, och att deras mål självklart är Västvärldens undergång. Givetvis är situationen inte annorlunda i Sverige, vilket visades när Uppdrag Granskning ringde upp al Taqwa ungdomsförening som håller till i Skärholmens moské i södra Stockholm.

Föreningen har hyllat Bilals jihad i Syrien, men vägrar svara på UGs frågor. De förstår inte frågorna, har inte sett inläggen och är övertygade om att alla medier hatar muslimer.

 

Eh? Svenska medier är ju världens bästa apologeter för islam. Knappt ett kritiskt ord yttras mot denna våldsförhärligande, demokratihatande ideologi som sätter klorna i så många unga män och förvandlar dem till blodtörstiga jihadister.

Det är hög tid att inse att själva problemet är islam. Det finns inget annat än gradskillnader mellan islam och islamism. Eftersom hatet och våldet mot icke-muslimer finns inskrivet i islam, är det inte alls förvånande att svenskar plötsligt blir radikaliserade och åker till Syrien för att dö i Allahs namn.

Frågan är inte hur Sverige ska stödja Bilals föräldrar frågan är hur vi ska skydda oss mot dessa våldsverkare. En bra början är att strypa allt ekonomiskt stöd till moskéerna, för det är där de unga muslimerna lär sig hata Västvärlden.

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".