Kejsarens nya press

Paniken över Dispatch International breder ut sig i mainstreammedierna. Det är välförtjänt och om du vill bidra till att vi kan fortsätta vårt arbete, så glöm inte vår insamling som nu till en fjärdedel är i hamn.

 

Medier som Expressen, Aftonbladet och journalisternas facktidning Journalisten gör kraftfulla insatser för att marginalisera Dispatch International. Det är en obetydligt liten rasistisk sajt som ingen kan ta på allvar. Den publicerar vanvettiga historier utan förankring i verkligheten och drivs inte av journalister, säger de trots att dess chefredaktörer har årtiondens erfarenhet av att skriva och vara redaktörer i mainstreampressen.

Varför är de så rädda för oss? Vi är ju inte rädda för dem trots att de har enorma ekonomiska resurser i ryggen, medan Dispatch Internationals enda vapen är att skriva sanningen och lita på hjälp från våra läsare.

Denna video ger en ganska exakt bild av situationen:

 

Ja, vad skulle hända om det gick upp för folket att mainstreampressen inte granskar makten, utan granskar folket i syfte att uppfostra dem till de rätta åsikterna?

Det skulle gå förfärligt illa för Expressen, Aftonbladet och alla de andra. Och det skulle gå lika illa för mediernas siamesiska tvillingar inom politiken och kulturlivet.

Det kunde ju sluta med att folk precis som Kejsarens nya kläder började skratta åt dem i stället för att ta dem på allvar i sin styltiga självgodhet.

 

Detta vet de mycket väl, precis som kejsaren och hans hovmän ju också innerst inne visste att majestätet gick omkring i bara mässingen.

Men fasaden måste till varje pris upprätthållas. Och här har vi förklaringen till mainstreampressens evinnerliga beskyllningar mot Dispatch International om rasism, främlingsfientlighet och högerextremism.

Inser de inte själva att detta i längden blir för enformigt? Och att det tyder på uppfinningsfattigdom? Där sitter en handfull journalister och redaktörer runt om i mediehusen och kopierar varandra. Journalister nr 1 skriver att DI är rasistisk, varefter journalist nr 2 citerar nr 1, varefter journalist nr 1 citerar nr 2 och så vidare. Aldrig några nya vitaminer i den kosten.

 

Än så länge fungerar det. Om det i dagens Sverige fanns en liten pojke som sa att kejsaren var naken, så skulle han ha blivit nedslagen av kejsarens svartklädda stormtrupper och därefter gripen och släpad inför rätta.

Det glädjande är att det trots årtionden av folkuppfostran fortfarande finns en och annan stygg pojke. Den mest ouppfostrade av dem som vi ser i kejsarens nya press är Dispatch International.

Faktiskt är vi så nedriga att vi fortsätter, trots att Oisin Cantwell, Frau Åsa Linderborg, Thomas Mattsson och Helena Giertta håller på att explodera i sitt maktlösa raseri.

 

Det kan vi bara göra med hjälp av våra läsare.

Och den får vi.

Just nu kör vi en insamling vars mål är att skaffa 100 000 kronor före 1 juli.

I dag är en fjärdedel i hamn.

Men vi är alltså långt ifrån i mål. Så om du tycker att vi ska fortsätta vårt arbete så ge oss ett ekonomiskt handtag.