Bra start för s insamling

Det finns två skäl till att påsken blir särskilt glad i år: För det första har vi redan fått god respons på vår insamling och för det andra har mainstream-journalisterna börjat darra i knävecken över Dispatch International.

 

I går kunde vår redaktionssekreterare meddela att vår insamling, vars mål är att dra in minst 100 000 kronor före 1 juli, redan efter sju dagar har nått en femtedel.

Det tar vi som ett bevis för att våra läsare tycker att de får något för pengarna.

Vi kan emellertid bli mycket bättre. Det handlar enbart om resurser.

Journalistik kostar pengar. Det finns inga gratis luncher, som den berömde amerikanske journalisten H.L. Mencken sa.

 

DI vill gärna servera en bättre lunch, och ju fler pengar vi får in desto läckrare blir den. Så fortsätt bara sätta in pengar på vårt konto.

Dispatch International är ett grönt och eko-vänligt projekt. Vi slösar inte en krona, utan använder vartenda öre till journalistik. Och ju fler ören vi har, desto mer journalistik kan vi göra.

Redan nu kan vi konstatera att kosten på Dispatch International är mycket svårsmält för den svenska mainstream-pressen och dess välanpassade, politiskt korrekta journalister. Innan vi ens hade kommit ut med tidningens första nummer, hällde journalisterna skithinkar med beskyllningar över oss. Vi var rasister, främlingsfientliga, nazister och så vidare.

 

De har inte kunnat hitta belägg för sina påståenden i en enda artikel vi har publicerat, men det har bara gjort dem ännu mera vansinnesrasande.

Och efter att vi på sista tiden rapporterat om ett par skandalösa rättssaker målet mot Tryckfrihetssällskapets förre kassör och målet mot gatukonstnären Dan Park är mainstream-journalisterna på väg att explodera av harm.

Vi förstår dem mycket väl. Om man har ett soft jobb som ideolog med hög lön på en stor tidning, måste det vara motbjudande att veta att det finns riktiga journalister som berättar vad som egentligen pågår.

Och när det nu dessutom är så att journalisternas branschtidning Journalisten har börjat skriva om Dispatch International, får man förstå att de fast avlönade skönskrivarna darrar i knävecken.

 

Låt dem darra. Det var just det syftet vi hade när vi startade Dispatch International.

Vi önskar det bästa för alla svenska journalister. Men om de vill må bra måste de börja förhålla sig till den verkliga världen.

Det vill de inte. Och därför finns Dispatch International.

Så ge oss en krona varje gång du lyfter snapsglaset i påsk. Då blir det mer att skåla för nästa år.

Insätt ett belopp stort eller litet på vårt bankgiro 113-4493.

Eller köp ett eller flera av våra Honest Press-certifikat.

Om du bor i Danmark:

Dispatch ApS
Danske Bank, Holmens Kanal
Registreringsnummer 4310
Kontonummer 0011147755

Övriga länder:

Dispatch Filial
Box 4203
203 13 Malmö
Sverige

Kontohavare: DISPATCH FILIAL
IBAN: SE74 6000 0000 0006 8364 5218
BIC/Swift: HANDSESS

Danska

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".