KRÖNIKA: Muslimerna är lika förföljda som judarna NOT

Ska man tro antirasisterna och de islamiska extremisterna så är Sverige i dag en version av Hitlers tredje rike. Gång på gång får man höra att muslimer är lika utsatta som judarna var. Är det verkligen så?

Hur många muslimer i Sverige har blivit utkastade från ett universitet eller högskola enbart för att de var muslimer?

Inga!

Hur många muslimer har fått sina företag konfiskerade av svenska staten för att de är muslimer?

Inga!

Hur många muslimer har blivit av med sina bostäder så att priviligierade vita svenskar kan flytta in där?

Inga!

Hur många muslimer har avrättas på öppen gata av polis, militär eller av politiska rörelser, för att de är muslimer?

Inga!

 

Foto:Roger Sahlström

De fyra handlingar jag ovan nämner är några av de vedervärdiga ting som drabbade judarna under nazitiden. Judar sågs som lort, som skräp, som ickemänniskor. De saknade helt rättigheter. Läkare kunde vägra ge judar vård, med motiveringen att de var judar. Polis och ordningsmakt vägrade att ta emot anmälningar från misshandlade och slagna judar, och de såg mellan fingrarna då judar misshandlades. Hatet mot judarna fick sprida sig helt fritt eftersom nazistaten var drivande bakom förföljelserna.

Högljudda krafter sprider i dag bilden av att muslimer i Sverige behandlas som judarna i Nazityskland en osmaklig lögn. Än mer osmakligt är att människor i dag gör profit på detta lidande. Det har blivit en karriärväg att vara en högröstad, så kallad antirasist.

 

Gång på gång har Malmös judar vittnat om att de förföljs och trakasseras. Visst har flertalet journalister och godhetsorganisationer som Expo beskrivit detta. Men! De nämner aldrig att det inte är etniska svenskar som står bakom hatet utan unga män med bakgrund i Mellanöstern.

Genom att utelämna denna information ges läsarna intrycket att det i själva verket är vanliga svenskar som plötsligt blivit galet rasistiska och främlingsfientliga. Trots att forskning visar att svenskar är ett av världens mest toleranta folk.

 

Antirasisternas uppgift är att skapa skam hos det svenska folket och pådyvla oss en hel uppsjö av påhittade orättvisor.  De får stark hjälp av medierna som fyller tidningar och etermedier med artiklar och inslag om överfall och kränkningar. Det ser hemskt ut och skuldtyngda svenskar köper chimären rakt av.

 

Men många av de fall medierna tar upp är rena lögner. Misshandlade samer, överfallna muslimer, rasism och kräkningar i en aldrig sinande ström. Eftersom ingen tillåts ifrågasätta detta som något annat än den absoluta sanningen, får läsarna sällan en chans att bilda sig en egen uppfattning. Sanningen levereras nämligen rakt upp och ner i artiklar av förljugna journalister eller, som jag kallar dem, sagoberättare.

I Sverige kallas dem som kritiserar mainstream-medierna och politikerna i bästa fall alternativa medier, men oftare med det kränkande hatsajter. Avpixlat, Fria tider, Dispatch International med flera är alla stämplade som djupt rasistiska och islamofobiska. De drar sig inte ens för att påstå att vi sprider ett hat som är jämförbart med nazisternas tidning Der Stürmer.

 

Det är viktigt att komma ihåg att alla dessa påståenden kommer från människor som bara känner och tycker. Antirasisternas gap och skrik om rasism och nazism saknar all grund, den bygger helt och hållet på känslor.  Gång på gång har jag bett människor komma med fakta och källor på den rasism och fobi som de påstår att vi sprider. Det enda de lyckas med är att länka till en förljugen artikel i Expo eller liknande, som i sin tur också bara bygger på känslor och påståenden utan grund.

När jag går i polemik och kräver fakta, inte känslor, tar reptilhjärnorna över. I stället för diskussion om fakta och tankeutbyte om åsikter, får jag könsord och rasistbeskyllningar till svar och det slutar alltid med att personen ifråga blockar mig på Twitter.

Jag ifrågasätter inte att rasism och orättvisor existerar men definitivt inte i den omfattning och av de grupper som medierna målar upp. Bara lögnen om att muslimer är lika utsatta som judarna borde få läsarna att reagera. Men de vågar inte. För den som reagerar eller till och med protesterar mot mediernas världsbild, kan vara näste man till rakning: Uthängd på löpet som nazist och rasist.

 

 

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".