Kära Linda Rasmussen

Vi ska träffas i Malmö tingsrätt på måndag, där jag ska vittna i målet mot en man som står anklagad för att ha misshandlat två kvinnor.

Under första rättegångsdagen i tisdags, som jag inte kunde vara med på, förstår jag att du ansträngde dig för att sammankoppla mannens möjliga våldsbrott (saken är ju ännu inte avgjord) med Tryckfrihetssällskapet. Som jag förstår det påstod du att den åtalades uppträdande var inspirerat av Tryckfrihetssällskapet, och planterade därmed bilden av att Tryckfrihetssällskapet uppmanar sina medlemmar och sympatisörer att överfalla oskyldiga muslimska kvinnor eftersom vi är främlingshatare och rasister.

Det är sannerligen en fascinerande teori, som skulle vara ännu mer fascinerande om du hade gjort dig omaket att underbygga den med bevis. Men du har inte fört fram minsta lilla bevis: inga dokument, inga förstahandsvittnen som har deltagit i våldskurser i Tryckfrihetssällskapets regi. Det trodde jag annars att man skulle i en svensk rättssal särskilt om man uppträder som offentlig åklagare.

Visst, du hänvisade till några synpunkter om Tryckfrihetssällskapet, framförda av Expo/Researchgruppen och Mathias Wåg. Kunde du inte ha hittat några mer trovärdiga källor? Vi erkänner att Expo/Researchgruppen har stor expertis när det kommer till våldsbrott, eftersom flera av deras egna medarbetare är dömda. Det gäller till exempel Mathias Wåg. Men är det nog för att bevisa dina beskyllningar mot Tryckfrihetssällskapet?

Du sa också i rätten att om man inte trodde på de våldsmän du hänvisade till, så skulle man kanske tro på den kände författaren Göran Rosenberg, som också ska ha skrivit elaka saker om Tryckfrihetssällskapet.
Menar du att det är ett bevis?

Jag känner flera medlemmar i Tryckfrihetssällskapet som inte tycker särskilt bra om Göran Rosenberg, men bevisar det att han är kriminell?

Så vitt jag vet är det bara i diktaturstater folk kan bli dömda för att någon tycker illa om dem.
Om du har lust att sätta dig in i vad ledande medlemmar i Tryckfrihetssällskapet faktiskt tycker, och inte vad Expo, Mathias Wåg eller Göran Rosenberg tycker, så kan jag uppmana dig att läsa boken Farliga ord. Den innehåller det bästa som jag och min danske kollega Lars Hedegaard (mångårig ordförande för danska Trykkefrihedsselskabet) har skrivit i Dispatch International.

Just nu kan du få den till ett fördelaktigt introduktionspris, nämligen 149 kronor inklusive moms och frakt.

Se här hur du får tag i ditt exemplar.

Ingrid Carlqvist, ordförande Tryckfrihetssällskapet och chefredaktör för Dispatch International

 

Danska

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".