Nordmarksflickan äntligen fri!

nordmarksflickan_0

Hennes sju år långa kamp mot feministiska myndigheter är över

Mardrömmen är över. Som straff för att Nordmarksflickan berättade att hennes mamma utsatt henne för sexuella övergrepp, omhändertogs hon av myndigheterna och spärrades in på institution vid elva års ålder. Nu har domstolen äntligen upphävt hennes LVU (Lagen om vård av unga) och hon slipper hålla sig gömd.

25 oktober skrev Dispatch International om Nordmarksflickan som hållit sig gömd sedan april 2010. Vi avslöjade då att Förvaltningsrätten stödde flickan och upphävde socialtjänstens interimistiska beslut om LVU. Socialtjänsten överklagade till Kammarrätten som nyligen fann att det inte finns någon grund för socialtjänstens begäran.

Fallet är mycket infekterat, vilket märks i de handlingar som skickades in till rätten för bedömning. Exempelvis kan man utifrån den skrift som socialnämndens advokat författat få intrycket att socialtjänsten önskat en dialog med Nordmarksflickan. Sanningen är att när en bloggare som hade kontakt med flickan hösten 2011 kontaktade socialchefen för att agera medlare mellan myndigheterna och flickan, så möttes hon av kalla handen.

Bloggaren säger att socialchefen vid första telefonsamtalet var trevlig och tillmötesgående, men att tonen ändrades helt vid nästa kontakt. Socialchefen beskyllde då flickans bror och pappa för att sprida förtal på internet. När bloggaren påpekade att en väninna till mamman lagt ut nästan 800 artiklar där flickan och hennes bror angreps, avbröt socialchefen kontakten trots att bloggaren var en av de få som hade kontakt med flickan under tiden hon var efterlyst. De 800 försvann dock från nätet efter samtalet.

Men attackerna fortsatte i domstolen. Flickans egen berättelse om hur hennes liv slagits i spillror på grund av de sociala myndigheternas agerande, viftades av myndigheternas advokat bort med att hennes skrift inte var värd att bemöta eftersom den inte överensstämmer med sanningen. Några exempel på felaktigheter gav inte advokaten.

Beskedet att Nordmarksflickan nu är fri möttes av positiva kommentarer från folk som följt syskonens kamp för upprättelse under flera år. En användare på Flashback forum formulerade det såhär:

Endast 36 dagar till M:s 18-årsdag nu. Grattis till henne i förväg på födelsedagen. Och, förstås, till beslutet i rätten om att Filipstads socialförvaltning inte längre ska få jaga henne land och rike runt via hot om omhändertagande.

You go girl!

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".