Välkommen till Malmö hatets stad

Deltagarna i svenska Tryckfrihetssällskapets möte med Geert Wilders i Malmö förra lördagen kommer aldrig att glömma hatet. Det vitglödgade, gränslösa hatet i ögonen på de så kallade demonstranterna som fick lov att omringa, skrämma och fysiskt angripa mötesdeltagarna som hade kommit för att höra vad den utskällde holländske politikern hade på hjärtat.

De möttes med rop Ingrid (ordförande för svenska Tryckfrihetssällskapet och chefredaktör för Dispatch International) är rasist, inte journalist! Inga rasister på våra gator! och något om polisen som skyddade blivande breivikare.

Den stora polisstyrkan med hästar, hundar och en helikopter gjorde emellertid ytterst lite för att erbjuda något skydd. Polisen tillät de självutnämnda antifascisterna att tränga sig ända in på mötesdeltagarna, som tvingades löpa gatlopp för att komma in i möteslokalen. Med likgiltiga miner såg de på när svartuniformerade våldsmän omringade mötesdeltagarna, överöste dem med ägg och rutten frukt och i vissa fall till och med slag. Om AFA:s (Antifascistisk Aktion) stormtrupper hade fått möjligheter till det, hade de inte tvekat att slå ihjäl sina hatobjekt.

Många av de anmälda kom aldrig fram till entrén, eftersom de av lättförståeliga skäl inte vågade utsätta sig för verbala eller fysiska angrepp.

Om polisen hade velat, kunde de enkelt ha trängt undan våldsmännen och våldskvinnorna och om nödvändigt gripit dem alla för störande av den allmänna ordningen, våld och hot.

Jag gick bort och frågade polisens kommunikationsansvariga, Ewa-Gun Westford, hur polisen kunde tillåta bråkstakarna att kasta ägg i huvudet på medborgare som hade anmält sig till ett fredligt och demokratiskt möte. Vi tillåter det inte, svarade hon, men vi måste välja våra strider.

Här fanns alltså en strid som polisen hade bestämt sig för att inte välja. I gengäld fick de upphetsade våldsmännen fritt spelrum att föra sitt krig mot mötes- och yttrandefriheten.

Polisen kan inte heller ursäkta sig med att upploppen utanför Kockum Fritid, där mötet ägde rum, kom som en överraskning för dem. Dispatch International kom i fredags kväll över en ljudupptagning från det möte i Malmö där antifascisterna drog upp taktiken och bestämde sig för hur de skulle bära sig åt för att förhindra Tryckfrihetssällskapets arrangemang, en ljudupptagning som vi naturligtvis överlämnade till polisen.

Samma Ewa-Gun Westford hade inför mötet inte gjort något för att dölja var hennes sympatier låg. För Sveriges Television förklarade hon att Geert Wilders ju är en person med mycket extrema uppfattningar. Och folk som vill höra på en sådan person får väl skylla sig själva om något händer dem?

Varifrån har Ewa-Gun Westford och den skrikande pöbeln hämtat kunskap om Wilders verkliga uppfattningar? I varje fall inte från den svenska pressen som systematiskt har förvrängt allt han har sagt och konstant pådyvlat honom åsikter han aldrig har gett uttryck för.

Hatet i Malmö uppstår inte ur ett vakuum. Det kräver årtiondens systematiska lögner och indoktrinering från medierna, politikerna, experterna och den Stasiliknande organisationen Expo, för att upparbeta ett så obändigt och irrationellt hat som det vi fick skåda denna lördagseftermiddag. På det sättet har man lyckats skapa ett land där det betraktas som oförlåtligt extremistiskt att över huvud taget vilja diskutera invandring, mångkultur och islam och där den politiska korrekthetens fotsoldater känner sig moraliskt rättfärdigade att använda alla metoder. Och när polisens egna talesman ger dem en ideologisk ryggdunk genom att svärta ner deras favoritoffer, så finns det ju heller inte något att tveka om.

De svenska makthavarna tror uppenbarligen att de kan räkna med det svenska folkets osvikliga uppslutning bakom det oöverskådliga samhällsexperiment de har kastat sig ut i. Det ska bli intressant att se om denna förmodan håller, efterhand som den ena svenska staden efter den andra upplöses i parallellsamhällen där lag och ordning bryter samman.

Vad ska de göra den dag då inte ens AFA förmår hålla missnöjet stången?

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".