I Reinfeldts Sverige är alla förlorare

Statsministerns privata vendetta mot de 339 610 svenskar som röstade fel i riksdagsvalet år 2010, har blivit en mardröm för de 5 620 798 svenskar som röstade rätt.

Sverige är i kris. Elever i svenska skolor presterar sämre än i andra länder. FN spår att Sverige kommer att vara ett u-land år 2030.

På gator och torg misshandlas svenskar av invandrargäng, ofta bara för att de är blonda och blåögda svennar. Sverige genomlider en epidemi av våldtäkter och brutala gängvåldtäkter, våldsbrottsligheten har skjutit i höjden, och nyligen mördade en invandrare från Kongo brutalt två oskyldiga personer med ett järnrör. Dagen efter Eurovision Song Contest i Malmö, bröt den svenska intifadan ut invandrare satte eld på bilar, skolor, fritidsgårdar och kyrkor på platser runt om i landet. Hela världen såg på när bilden av det mångkulturella Sverige grusades i direktsändning.

 

Den liberala tabloiden Expressen kan ha satt in dödsstöten för den svenska demokratin genom att leja kriminella vänsteraktivister i Researchgruppen för att åsiktsregistrera svenskar som anonymt uttryckt sin oro på alternativa sajter på internet. Det första offret för kampanjen mot oliktänkande har redan skördats Patrik Gillsvik omplacerades till en lägre tjänst på sin arbetsplats Landskrona Energi AB. Inte för att han misskött sitt arbete, utan för att han utryckt fel åsikter och hade fel värdegrund.

Samtidigt står demokratiminister Birgitta Ohlsson (FP) knäpptyst och tittar på.

 

Allt började ödesåret 2010. När svenskarna röstade in ett nytt parti i riksdagen kan statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ha sett ett tillfälle att krossa det svenska folkhemmet genom att överbelasta välfärdssystemen med ett massivt inflöde av bidragsmigranter från Afrika och Mellanöstern. Alla tidigare moderata försök att skifta system i Sverige hade gått om intet men svenskarnas rädsla att bli kallade rasister gör att ingen öppet vågar ifrågasätta Reinfeldts motiv bakom massinvandringen. Allt fler tror dock nu att bidragsmigranterna kommer att tära på välfärdsstatens bidragssystem tills pengarna en vacker dag är slut och då ligger landet öppet för systemskifte.

Reinfeldt har berättat för journalister att han ständigt bär en lapp med handskrivna siffror i sin kavaj för att dagligen påminna sig om antalet svenskar som röstade fel förra gången. På lappen står 339 610 antalet SD-väljare i riksdagsvalet 2010.

(Sedan dess har partiet klättrat i alla opinionsmätningar och är i dagsläget större än KD, FP och C tillsammans. )

 

Men de 5 620 798 svenskar som röstade rätt hur tänker de om statsministers bestraffning av ett helt folk?

Dispatch International har frågat några av dem hur de ser på utvecklingen i Sverige. Glenn, 40, från Stenungssund, röstade på Moderaterna 2010.

På en skala mellan 1-10 (1 dåligt och 10 mycket bra) vilket betyg sätter du på den svenska demokratin?

Kanske en 5:a? Jag upplever en stark besvikelse över demokratin här även om Nordkorea och Iran förstås är värre, säger

Hur ska du rösta 2014?

Jag har inte bestämt mig än. Men det blir antingen Liberala Partiet eller Sverigedemokraterna, säger Glenn.

 

Peter, 48, från Skene har tidigare antingen röstat blankt eller inte alls. Men inför förra riksdagsvalet satte han sig in alla partiers program, också småpartierna, för att bestämma sig för vilket parti som skulle få hans röst.

Det blev faktiskt Norrlandspartiet i riksdagsvalet, säger Peter. De ville ha lägre bensinskatt för att göra det billigare för folk i Norrland.

Att de nästan tre miljoner svenskar som röstade på Alliansen, gav en in blanco-check till Fredrik Reinfeldt, förvånar dock inte Peter.

Nej, jag har aldrig litat på Fredrik Reinfeldt. Han har inte kunnat slå blå dunster i mina ögon. Så dum är jag inte, säger Peter och skrattar hjärtligt.

Inför kommande val har Peter engagerat sig politiskt, han tänker kandidera för Sverigedemokraterna lokalt.

Leif, 59, i Norrköping har alltid röstat på något av de partier som nu kallar sig Alliansen, senast på Kristdemokraterna. Nu tänker han rösta på SD. Han menar att den som ska leda ett land ska vara i toppform både på jobbet och privat.

Fredrik Reinfeldt har haft ett helvete privat. Han är pressad och borde ta en time-out, säger Leif

Flera omvälvande händelser kan ha påverkat Sveriges statsminister: en vakt hittades skjuten till döds i Sagerska palatset, medan Fredrik Reinfeldt befann sig på hemligt möte hos mediaföretaget Schibsted; han har skilt sig från hustrun Filippa Reinfeldt, också hon moderat toppolitiker.

 

Fotnot: Röstade du också på Alliansen i valet 2010? Känner du dig lurad eller är du nöjd? Skicka din berättelse till Dispatch! [email protected]

 

Skriftliga källor:

http://www.di.se/artiklar/2013/11/21/sverigesamst-i-varlden/

http://www.sydsvenskan.se/malmo/statsministerns-avsky-mot-sd/

http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/R/rike/

http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Demokrati/Partisympatier/Partisympatiundersokningen-PSU-/12436/12443/Behallare-for-Press/367927/