Bloggaren som aldrig förut varit rädd

Jag har aldrig under hela min tid som islamkritiker och debattör med egen blogg varit rädd. Kanske för att jag alltid har trott på samhällets vilja och förmåga att försvara min och andras rätt att säga, skriva och uttrycka det som ligger oss varmt om hjärtat även om det kan vara nog så känsloladdat eller rentav kränkande, sett ur betraktarens öga.

Emellertid vilar denna känsla av trygghet och säkerhet inte längre på stabil grund här i den skånska myllan där jag bor. Ett plötsligt styng av ångest griper av och till tag i mina hjärterötter och väcker slumrande fjärilar i magen. I dessa dagars Sverige, där enskilda individer hängs ut med namn, bild och videoklipp i en av landets största tidningar, som inte står Der Stürmer efter, har fjärilarna blivit en hel svärm.

Jag är inte rädd för att bli konfronterad med något jag har skrivit. Jag kan stå för det mesta, och skulle pennan ha sluntit så den som är utan skuld kastar första stenen.

 

Jag är rädd för att bli nedslagen på gatan. Kort och gott. Kampanjen i dagens tidningar är riktad mot Sverigedemokraterna. Jag är en av dem, en vanlig medlem i Sjöbo kommun, som fram till nu inte har dolt vilket parti jag sympatiserar mest med.

I snart fyra år har det varit legitimt att fysiskt överfalla och slå sverigedemokrater gula och blå. Häromdagen fick en sångare pris i riksdagen för sin outtröttliga kamp mot rasismen. Några dagar innan hade han släppt en ny sång med texten jag vill slå Jimmie Åkesson gul och blå. Så är det.

 

Nyligen blev Jimmie Åkesson när han på offentlig plats signerade sin nya bok överfallen av en flera gånger dömd kvinna som lyckade sätta en tårta i ansiktet på honom trots ett massivt polisuppbåd. Tårtan kunde lika gärna ha varit en kniv!

Morgonen därpå satt denna uttalade vänsterkvinna i TV4s morgonsoffa och förklarade att hon hatar rasister, och fick god hjälp och stöd av en likasinnad programledare. Jimmie Åkesson fick skylla sig själv för han är per definition rasist, eftersom han leder det främlingsfientliga, muslimhatande politiska partiet Sverigedemokraterna som har 20 mandat i riksdagen.

 

Det är Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt, som har legitimerat våldet mot Sverigedemokraterna. Det gjorde han redan 2010 i samband med ett grovt knivöverfall på SD-politikern Issa Issa, som har assyrisk bakgrund.

 

Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer, sa Sveriges statsminister på ett möte i Malmö dagen efter det mycket allvarliga knivöverfallet, som utfördes av en grupp arga invandrare med rötter i samma del av Mellanöstern som den attackerade sverigedemokraten.

 

Jag är egentligen inte rädd för invandrarna. Jag är rädd för de svenska ungdomar som i hälften av alla svenska hem fylls med hat mot de främlingsfientliga sverigedemokraterna och som anser sig ha all rätt att slå sådana på käften. Det har ju självaste statsministern gett grönt ljus för!

Att Jimmie Åkesson, som ende svenske politiker, heller inte bjudits in till Nobelfesten bidrar bara till det statslegitimerade hatet mot oss som i vissa tidningar framställs som kackerlackor.

 

Jag bor på landet, även här finns hatet. Byn är uppdelad i två läger, precis som alla andra byar, städer och landskap. Invandrad från Danmark som jag är sedan 22 år har jag följt med i en utveckling som bäst kan beskrivas som en nedåtgående och snabbt accelererande spiral.

Det Sverige, där jag har haft vänner sedan 1960 då jag var tio år gammal, och beundrat och älskat och snart bott i under 25 år, finns inte längre. Det romantiska Svedala är borta sedan länge och har förvandlats till dystopin Absurdistan!
[divider]
Tyckte du om den här artikeln? God journalistik kostar pengar men på grund av ständiga attacker mot oss kan Dispatch International i nuläget inte ha prenumeranter. Vi hoppas därför att du vill stödja oss med ett ekonomiskt bidrag. Klicka här för att donera en slant!

Missa inte när vi uppdaterar, prenumerera på vårt nyhetsbrev. Efter att du tryckt på subscribe skickas ett mejl till dig för godkännande.