Interview med Lars Hedegaard

I et 30 minutter langt interview fortæller Lars Hedegaard, chefredaktør for Dispatch International og formand for Trykkefrihedsselskabet, hvorfor han risikerer livet i kampen for ytringsfriheden.

Jeg gør det fordi jeg er historiker og betragter det som min opgave at forstå, hvad der sker i verden. Og det slog mig i slutnigen af 1990erne, at jo længere muslimerne havde boet i Danmark, des mindre integrerede blev de. Sådan burde det ikke være, og det krævede en forklaring. I over ti år har Lars Hedegaard kæmpet mod de trusler mod ytringsfriheden, som hele den vestlige verden oplever.

Han betragter islams udbredelse som den største trussel mod vore menneskerettigheder ­ et standpunkt der har skaffet ham mange fjender. I mainstreampressen er han blevet forhånet og bagtalt og den 5. februar, 2013 prøvede en muslim at skyde ham uden for hans hjem i København.

Siden har han levet på hemmelig adresse, men intet skal få ham til at opgiveden kamp han anser for den vigtigste i verden. I dette interview fortæller Hedegaard, hvad der driver ham og hvordan han ser på fremtiden

Kunne du lide denne artikel? God journalistik koster penge, men på grund af stadige angreb mod os kan Dispatch International for øjeblikket ikke have abonnenter. Vi håber derfor, at du vil støtte os med et økonomisk bidrag. Klik her for at donere.

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".