Nej till islam och imam ja till grisar och kvinnor!

Starka protester mot islam har uppstått i Franska Polynesien och Angola. I Angola uppges regeringen förbereda ett förbud av islam, som man menar inte är en religion utan en sekt, och på Tahiti demonstrerade nyligen människor under slagord som: Nej till islam och imam ja till grisar och kvinnor!

Angola i sydvästra Afrika är en gammal portugisisk koloni som blev självständigt 1975. Av landets cirka 16 miljoner invånare är de flesta kristna knappt 90 000 uppges vara muslimer, och dessa består främst av invandrare från Västafrika och Libanon. Häromdagen gick den angolanska kulturministern Rosa Cruz E Silva ut och sa, enligt onislam.net:

Processen att legalisera islam har inte godkänts av justitiedepartementet och är inte förenligt med mänskliga rättigheter. Tills vidare kommer moskéerna att vara stängda.

 

Hon ska också ha förklarat att det finns minst 194 olika religiösa sekter som inte heller fått tillstånd att utöva sina aktiviteter i landet.

Angolas president José Eduardo dos Santos sägs också i kraftiga ordalag ha fördömt islam och sagt att det här är slutet på islamskt inflytande i vårt land.

En anonym anställd på den angolanska ambassaden i USA tvivlar dock på sanningshalten i uppgifterna, och säger till International Business Times:

Just nu har vi ingen information om detta. Vi läser om det precis som ni på internet. Vi har inte fått någon information om att det man läser på internet är sant.

 

På Tahiti, som är den största av Sällskapsöarna i Franska Polynesien i Stilla havet, protesterar folk mot islam. För en tid sedan gick ett demonstrationståg med cirka 500 deltagare genom gatorna i huvudstaden Papeete under parollen Inte rasister, men realister. I protest mot en nyöppnad moské sjöng lättklädda polynesiska flickor:

Vi säger nej til moskéer. Vi vill inte gå med slöja!

En kvinna sa: Vi vill skydda våra barn mot denna religion som har kommit för att döda oss. Det är ju faktiskt vad sharia handlar om.

 

Andra slagord var: Nu ska vi äta griskött det får muslimerna inte göra, Ja till grisar, ja till kvinnor, Nej till islam, nej till imam och När Tahitis flagga hissas i topp, lever grisarna gott.

Den tre kilometer långa demonstrationen kantades av glada människor längs vägen och avslutades vid stadsporten. Där lade demonstranterna ner sin skyltar och gravkransar, som om de sa farväl till Koranen och moskéer.

 

 


[divider]
Tyckte du om den här artikeln? God journalistik kostar pengar men på grund av ständiga attacker mot oss kan Dispatch International i nuläget inte ha prenumeranter. Vi hoppas därför att du vill stödja oss med ett ekonomiskt bidrag. Klicka här för att donera en slant!

Missa inte när vi uppdaterar, prenumerera på vårt nyhetsbrev. Efter att du tryckt på subscribe skickas ett mejl till dig för godkännande.


Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".