Sverige är den sista Sovjetstaten

Helle Klein, en av Svenska kyrkans mest hatiska och hårdföra präster

Dåvarande näringsminister Björn Rosengren (S) hade helt fel när han 1999 påstod att Norge var den sista Sovjetstaten. Om något land förtjänar den titeln är det Sverige.

Inte nog med att Expo (vår egen Stasiorganisation) registrerar och förföljer den mångkulturella statens kritiker nu går också landets mest hatiska präst, Helle Klein, ut och fördömer Dispatch International och alla som har mage att uttala sig för oss.

Annika Borg är en av få präster i Svenska kyrkan som vågat ifrågasätta den islamvurm som råder bland hennes kolleger. För detta har hon fått ta emot mycket stryk. När Dispatch International häromveckan skulle skriva en artikel om de föreslagna böneutropen i Botkyrka var hon en given intervjuperson, liksom stridbare prästen Dag Sandahl.

Annika Borg befann sig på Mallorca och bad därför att få mejla sitt svar på reporterns frågor och därefter läsa artikeln. Det fick hon. Hennes svar var kristallklart och välformulerat:

Om man skulle ropa ut Gud är allsmäktig eller Jesus är Guds son från kyrktornen tror jag det skulle uppfattas som mycket tveksamt, påträngande och störande i ett samhälle där religionsfriheten också innebär frihet från religion. Det finns människor som flytt från religiöst förtryck, hur uppfattar de böneutrop? Hur speglas de olika riktningarna inom islam? Hur skulle människor med negativa erfarenheter av kyrkan uppfatta det om man ropade ut Jesus är Guds son från kyrktornen? undrar Annika Borg, teologie dr och präst i Svenska kyrkan.

Men hanen hann inte gala många gånger förrän Annika Borg fick kalla fötter. När Seglora smedja skrev en ren förtalsartikel om Dispatch International bad hon om förlåtelse. Inte för det hon sagt (Annika Borg står fast vid sina åsikter om böneutrop i Sverige), utan för att hon sagt det till fel tidning.

Hellre än att stå upp för sin rätt att uttala sig för vilken tidning hon vill och be Seglora smedja fara och flyga, valde Annika Borg sorgligt nog att ta avstånd från oss. Vi tar dock inte avstånd från henne. Seglora smedja har gjort upprepade försök att få ut mejlkonversationen mellan vår reporter och Borg, något vi naturligtvis kategoriskt sagt nej till.

Men det är så det fungerar i den sista Sovjetstaten. Åsiktspoliserna smädar och misstänkliggör alla som inte står upp för den enda rätta vägen och lyckas tyvärr ganska bra med sin skrämseltaktik.

Seglora smedja drivs av den hårdföra prästen Helle Klein, tidigare politisk chefredaktör på Aftonbladet. Och visst sitter kvällstidningstakterna kvar i Klein. Så här står det i artikeln om Annika Borg:

Nu har Borg tagit ännu ett steg ut i extremismens träskmarker och låter sig intervjuas i den anti-muslimska Dispatch International, där hon propagerar mot muslimska böneutrop.

Lägg märke till alla värdeladdade ord man lyckats klämma in i en enda mening: Extremismens träskmarker, anti-muslimsk, propagerar.

Syftet är uppenbart:

Lyckligtvis kommer varken Expo eller Seglora smedja att lyckas i sina uppsåt att tysta Dispatch International. Vi är här för att avslöja mainstream-mediernas lögner och allt de sopar under mattan. Vi är övertygade om att ju värre deras förtal av oss blir, desto fler svenskar kommer att genomskåda dem.

Framtiden tillhör Dispatch International. Såväl Expo som Seglora smedja kommer en dag att hamna på historiens skräphög i gott sällskap med Stasi, Gestapo och KGB.

Due an unexpected data loss parts of this article may have been corrupted in the recovery process. This may include, but not limited to, broken links, broken images and incorrect publishing date. Recovered articles are published by "Dispatch Archive".